Huawei gaat toestellen elke twee maanden een update geven

Huawei gaat toestellen elke twee maanden een update geven

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Updaten die handel

Meer dan ooit is het updatebeleid van een fabrikant een onderdeel van de aankoopbeslissing van de consument. Iedereen die een aanzienlijk bedrag uitgeeft aan een smartphone gaat ervan uit dat deze minimaal 2 jaar ondersteund zal worden wat betreft updates en nieuwe versies. Helaas blijkt dat niet altijd zo te zijn. Wellicht dat het succes van Nokia een 'trigger' is voor andere fabrikanten om iets beter hun best te doen wat betreft de updates. Het lijkt erop dat Huawei een van die fabrikanten is.

Huawei heeft samen met Samsung wel de slechtste reputatie van alle grote merken wanneer het gaat om updates (of dat terecht is zullen we binnenkort zien). Het Chinese merk geeft zijn vlaggenschip uit 2016 geen update meer naar Android 8.0 Oreo ondanks dat het sinds de lancering nog maar een nieuwe versie heeft gehad.

Huawei wil zijn leven gaan verbeteren, tenminste wanneer we de berichten mogen geloven. Naar verluid zal het bedrijf elke twee maanden een update gaan uitrollen voor enkele toestellen uit 2017 en 2018. Waarschijnlijk zal het dan vooral om de duurdere modellen gaan. In deze uitrol zal dan de laatste beveiligingsupdate zitten en soms een aantal nieuwe functies die als onderdeel van EMUI, de Huawei-skin, zullen worden meegenomen. Als eerste zal er Face Unlock naar de Huawei P20, P20 Pro, Huawei Mate 10 Pro en de Mate 9 worden gebracht.

Beschikbaarheid 

Wanneer Huawei gaat beginnen met deze tweemaandelijkse cyclus. We hebben de vraag neergelegd bij de PR-manager van Huawei Nederland. Momenteel loopt er een onderzoek door Androidworld naar de huidige staat van updates op verschillende modellen en daar hebben we je hulp bij nodig. Vul hier anoniem de gegevens van je toestel in en dan zullen we binnenkort de resultaten bekend maken.

Bron: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk