Huawei trekt zich terug uit Verenigde Staten

Huawei trekt zich terug uit Verenigde Staten
Huawei is sinds twee jaar bezig om de wereldmarkt te bewerken als smartphonemerk. In Europa en Azië heeft het merk al redelijk verkocht, maar hoe zit dat met de Verenigde Staten?

Inpakken en wegwezen

De relatie tussen Huawei en de Verenigde Staten is op zijn zachtst gezegd erg ongelukkig. Het Chinese bedrijf heeft als core-business het produceren van netwerkapparatuur en is daar goed en goedkoop in. Al sinds enige jaren probeert Huawei in de Verenigde Staten vaste voet aan de grond te krijgen als leverancier. Hoewel ze vaak de beste aanbieding doen, kiezen de Amerikanen vaak voor andere spelers en bij voorkeur een speler uit de Verenigde Staten bij.

De reden daarvoor is dat het bedrijf al verschillende malen van spionage beschuldigd is. De concurrentie beweert dat de fabrikant in elk apparaat wat ze maken een achterdeur inbouwt waarmee de Chinese overheid zou kunnen spioneren. Natuurlijk ontkent Huawei alles, maar nu lijkt het er toch op dat het bedrijf de strijd 'opgeeft' en zich terugtrekt.Huaewei

Doei en tot ziens!

Deze bewering komt van de oprichter en CEO van Huawei dus we kunnen dit niet anders dan voor waar aannemen. Men heeft geen zin om tegen de vooroordelen op te vechten en richt zich op de andere markten.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties