'Huawei test Android O op de Mate 9'

'Huawei test Android O op de Mate 9'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android O op de Huawei Mate 9

Enkele weken geleden konden we voor het eerst officieel kennis maken met Android O. De eerste preview-versie hiervan is al beschikbaar voor onder andere de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Google Pixel, Google Pixel XL. Preview-versies worden beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars om ze zo de kans te geven hun apps te optimaliseren voor de officiële release die in de zomer wordt verwacht.

Fabrikanten maken geen gebruik van deze preview-versies. Google geeft ze wel alvast een voorsprong zodat fabrikanten hun software geschikt kunnen maken voor de nieuwste Androidversie. Google doet dit door het delen van gegevens van de nieuwe versie.

Het is dan ook niet zo vreemd dat Huawei al gestart is met het testen van Android O op hun vlaggenschepen. We hebben het dan over de vorig jaar gelanceerde Huawei Mate 9. Door middel van het testen kan Huawei hun softwareschil EMUI geschikt maken voor Android O.

Een XDA-gebruiker heeft deze testsoftware, die voor intern gebruik bestemd is, voor het eerst gespot. Hij geeft aan dat deze testversie niet volstaat in het dagelijks gebruik, aangezien er nogal wat zaken niet werken. Dat is ook niet vreemd voor een testversie. Deze info is gebaseerd op onderstaande foto. Uit het buildnummer maar ook uit andere bewijzen zoals picture-in-picture op het toestel, weet XDA op te maken dat het om een Chinese Huawei Mate 9 gaat, die draait op testsoftware voor intern gebruik, die weer gebaseerd is op Android O.

Net als vorig jaar bij Android N(ougat) verwachten we de uiteindelijke release van O in de zomer. Android 7.0 Nougat werd in augustus uitgebracht. Fabrikanten zullen dan daarna volgen, vergeet daarbij niet dat providers updates echter ook moeten goedkeuren.

Android O

Ook Android O bevat weer diverse nieuwe functies en verbeteringen. Zo kunnen in deze versie notificaties worden gebundeld en van een achtergrondkleur worden voorzien. De in Android 7.1 Nougat geïntroduceerde rondje icoontjes kunnen nu ook aangepast worden door bijvoorbeeld animaties er aan toe te voegen. Ook nieuw Android O is PIP, ofwel picture-in-picture-mode, ondersteuning voor meerdere schermen en voor het automatisch invoegen van gegevens, bijvoorbeeld bij het inloggen in een app.

Via: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk