Huawei teaset P50 Pro, nog geen lanceringsdatum bekend

Huawei teaset P50 Pro, nog geen lanceringsdatum bekend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tijdens een lanceringsevenement rond Harmony OS heeft Huawei de P50 Pro getoond, het aankomende toptoestel van het merk. Huawei stelt dat het apparaat normaal gezien in de lente moest verschijnen, maar dat er tot dusver nog geen lanceringsdatum bekend is.

Huawei P50 Pro

Er is al heel wat gelekt over de Huawei P50 Pro: van specificaties tot duidelijke renders van het toestel. Tijdens zijn lanceringsevenement van Harmony OS liet het bedrijf zelf teaserbeelden van zijn toptoestel zien. CEO Richard Yu stelde dat de telefoons normaal gezien deze lente al hadden moeten verschijnen, maar op dit moment is er nog niets bekend over een mogelijke lanceringsdatum.

Gerelateerde artikelen

Lancering onzeker

"Het is een echte schoonheid met een ultradun en licht design", aldus Richard Yu". "De telefoon heeft een iconisch ontwerp en hij brengt fotografie naar een heel nieuw niveau. Omwille van redenen die je wel bekend zijn in een lanceringsdatum nog niet bekend, maar we proberen uit te zoeken hoe we dit geweldige product voor jou beschikbaar gaan maken", aldus de Huawei-topman.

Huawei stelt dus duidelijk dat het lijdt onder de restricties die de Verenigde Staten, al gaat het merk niet dieper in op wat precies de lancering tegenhoudt. Mogelijk heeft het te maken met de voorraad van Kirin 9000-chipsets die geslonken is, al zou het bedrijf ondertussen al weer nieuwe processors moeten kunnen maken.

Een beeld van de cameraopstelling van de telefoon

Een beeld van de cameraopstelling van de telefoon

1 inch camerasensor

Over de Huawei P50 weten we al dat hij komt met een grote camerasensor met een grootte van 1 inch. Huawei werkte daarvoor mogelijk voor de laatste keer samen met het Duitse merk Leica. We zagen ook al renders van de telefoon, en we merken nu dat die gelekte informatie overeen komt met de beelden die Huawei teaset. De telefoon zal werken met Android of Harmony OS, afhankelijk van de keuze van de gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Huawei sprak vooral veel onzekerheid uit omtrent de lancering van de P50-reeks, en het is dus niet bekend of de telefoon zelfs in Nederland en België zal verschijnen. Huawei lanceert naar verwachting wel de Watch 3, de FreeBuds 4 en de MediaPad 11 Pro in de Benelux. Ben jij geïnteresseerd in de Huawei P50 Pro, of schrikt het jou af dat hij zonder de Play Store komt en de populaire Google-apps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Huawei teaset P50 Pro, nog geen lanceringsdatum bekend
Huawei P50 Pro kopen
Huawei P50 Pro kopen
Huawei P50 Pro kopen

Huawei P50 Pro kopen

Huawei heeft de P50 Pro voorzien van dingen waar het altijd al sterk in was: goede mogelijkheden voor fotografie. De primaire sensor is 50 MP, de Monochroomsensor 40 MP, de groothoeklens 13 MP en de telelens 64 MP. Huawei heeft XD Optics en XD Fusion Pro Image verwerkt in het camerasysteem, wat het mogelijk maakt om chroma-shots te maken en sowieso sneller betere foto’s te kunnen schieten.

€ 1199,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk