Huawei ontkent geruchten: "We blijven leveren aan consumenten" (Update)

Huawei ontkent geruchten: "We blijven leveren aan consumenten" (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei sluit kantoren in Europa en het bedrijf kiest daarvoor in de plaats één Europees hoofdkantoor in de Duitse stad Düsseldorf. Volgens geruchten stopt Huawei met de verkoop aan consumenten, maar het bedrijf ontkent dat zelf.

Update 01/12/2022: Huawei heeft een reactie gegeven en die hebben we aan het artikel toegevoegd.

Vertrekt Huawei uit Europa?

Het is lange tijd stil geweest rond Huawei, maar dat wil daarom niet zeggen dat de echte storm is gaan liggen bij de Chinese techgigant. Het afgelopen weekend raakte bekend dat het merk nu volledig uit de Verenigde Staten verdwijnt, maar nu verschijnen er ook geruchten over een terugtrekking uit Europa.

In een analyse van Politico.eu lezen we reactie van werknemers van Huawei die duidelijk stellen dat de techgigant de Europese markt zal loslaten. Verder wordt de aandacht gevestigd op een nieuw Europees hoofdkantoor in de Duitse stad Düsseldorf. Kantoren in Londen, Parijs en Brussel zullen sluiten, of het personeelsbestand wordt er verminderd.

Herstructurering

Toch liet het bedrijf eerder persbericht verstaan dat Huawei zich niet volledig terugtrekt uit Europa. De bedrijfstakken 'West-Europa' en 'Noord/Oost-Europa' worden alleen samengevoegd.

"Door twee Europese regio's samen te voegen kunnen we Europese consumenten efficiëntere oplossingen en diensten aanbieden. Samen kunnen we initiatieven toepassen voor een groen en digitaal Europa en we kunnen met meer energie Europees talent promoten", aldus Carsten Senz, vice president corporate communications van Huawei Duitsland.

Gerelateerde artikelen

"Consumenten blijven centraal"

Het is wel degelijk zo dat Huawei het ook in Europa moeilijk heeft, want de gevolgen van Amerikaanse handelssancties zijn ook tot over de oceaan voelbaar. Zonder een licentie op de Android-software van Google kan het merk niet op een succesvolle manier telefoons verkopen. Het richt zich dan maar op alle andere soorten van accessoires en elektronica: van koptelefoons tot laptops en fitnesstrackers.

Huawei heeft nu ook gereageerd op de analyse van Politico.eu en het benadrukt dat het producten blijft verkopen aan consumenten:

"Huawei heeft onlangs enkele bedrijfsaanpassingen doorgevoerd, waarbij we ons concentreren op de belangrijkste Huawei Consumer BG activiteiten in Benelux. Op deze manier passen wij ons aan en houden wij rekening met de veranderende behoeften van de lokale markt. Consumenten blijven altijd centraal staan in wat we doen. We blijven ons inzetten voor het stimuleren van innovatie zodat we de beste ervaringen kunnen bieden, evenals het leveren van hoogwaardige producten en after-sales diensten aan consumenten."

Huawei-woordvoerder

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Huawei? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk