'Huawei werkt aan telefoons met selfiecamera onder het scherm'

'Huawei werkt aan telefoons met selfiecamera onder het scherm'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei publiceert in patenten verschillende ontwerpen van telefoons die een selfiecamera onder het scherm hebben? Verder zijn de telefoons ook nagenoeg knoploos en randloos van ontwerp.

Huawei-ontwerpen

Huawei heeft bij de China National Intellectual Property Office (CNIPA) patenten aangevraagd voor twee ontwerpen van telefoons, dat meldt LetsGoDigital. Beide ontwerpen lijken herkenbaar, want ze doen denken aan modernere versies van de huidige Mate 30 Pro en de P40 Pro, maar dan met een selfiecamera onder het scherm en volledig randloze schermen zonder volumeknoppen aan de zijkanten.

[readmore articles="204878"]

Het is niet de eerste keer dat Huawei zo'n design met een watervalscherm en een gebogen scherm zonder knoppen toepast, want we zagen het ook bij de Mate 30 Pro vorig jaar. In onze review waren we deels enthousiast over die nieuwigheid, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Bij de P40-reeks nam Huawei dat ontwerp niet over en kregen we een traditioneel design met alle knoppen. Bij deze nieuwe ontwerpen is er nog wel een powerknop aanwezig, maar die verhuist van de zijkant naar de bovenkant, en dat is een plaatsing die in de beginjaren van de smartphonemarkt wel vaker te zien was.

Beelden van de camera

Selfiecamera onder scherm

Wat wel compleet nieuw is bij deze ontwerpen is de selfiecamera die onder het scherm zit. We zien geen inkeping in het scherm en er is ook geen ruimte voor een pop-up-camera voorzien. Voor de P40-reeks koos Huawei dit jaar een scherminkeping met een selfiecamera in de linkerbovenhoek, en door de dubbele camera aan de voorkant kregen we een relatief grote pilvormige inkeping. Bij de Mate 30-reeks was er dan weer een brede 'notch', maar het zou de eerste keer zijn dat Huawei zo'n camera introduceert. Al patenteerde Huawei ook vorig jaar al zo'n telefoon met camera onder het paneel.

[readmore articles="206192"]

Beelden van de camera

Naast Huawei toonde OPPO vorig jaar alvast prototypes van telefoons die een camera onder het scherm hebben, maar we hebben de technologie nog niet gezien in een telefoon die voor consumenten is bedoeld. Er zijn namelijk nog steeds stevige uitdagingen verbonden aan zo'n plaatsing van de camera, want de kwaliteit van foto's zou er sterk onder lijden. Begin dit jaar legde Xiaomi dan ook uit waarom we ons nog niet meteen hoeven te verwachten aan een telefoon zonder scherminkeping of pop-up-camera. Of Huawei er toch in geslaagd is om die euvels te overwinnen, is nog de vraag. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk