Verenigde Staten wil Huawei-rechtszaak over handelsverbod verwerpen

Verenigde Staten wil Huawei-rechtszaak over handelsverbod verwerpen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Rechtszaak Huawei

De Verenigde Staten wil niet dat een rechtszaak tussen Huawei en de Amerikaanse overheid wordt verdergezet, dat meldt CNN. Nadat de regering-Trump een verbod aan Amerikaanse bedrijven had opgelegd, wat ze verhinderde om handel te drijven met Huawei, had het Chinese bedrijf een rechtszaak aangespannen tegen de overheid.

Laatste redmiddel

In een persbericht waarin het bedrijf een verklaring gaf voor de rechtszaak stelde Huawei dat de maatregel van Amerika ongrondwettelijk is, omdat Amerika nooit bewijzen heeft voorgelegd waaruit blijkt dat Huawei-producten achterpoortjes bevatten die leiden naar de Chinese overheid, zoals de VS beweert. Volgens Huawei gaat het handelsverbod in tegen het vijfde en veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet.

Beelden avnd e telefoons

[tds=6832]

Guo Ping, een bestuurslid van Huawei's raad van bestuur, noemde de rechtszaak een laatste redmiddel. "Dit verbod is niet enkel onwettig, maar het verhindert ook Huawei om eerlijk te concurreren, wat uiteindelijk ten koste gaat van Amerikaanse consumenten", aldus de man.

'Niets ongrondwettelijk'

Amerikaanse advocaten van het departement Justitie zeggen nu dat er niets ongrondwettelijk is aan het handelsverbod, en ze vragen de rechtbank om de zaak te verwerpen. Ze beschrijven de maatregel als een logische stap om ervoor te zorgen dat China geen strategische greep krijgt op Amerikaanse telecomnetwerken.

Beelden van de verschillende kleurvariaties van de P30 Pro

Het gedeelte van de wet dat in vraag wordt gesteld, is geen doodvonnis voor Huawei, en ook worden de eigendommen van Huawei niet ingenomen, zo redeneren de advocaten. Ook wordt volgens hen Huawei niet uitgesloten om zijn gekozen beroep uit te voeren.

Vorige week raakte bekend door een uitspraak van de Amerikaanse president Trump dat het handelsverbod met Huawei ongedaan werd gemaakt. Of dat voldoende zal zijn voor het Amerikaanse gerecht om de rechtszaak te verwerpen, is voorlopig de vraag.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk