Huawei doet aan benchmarkfraude en praat het goed

Huawei doet aan benchmarkfraude en praat het goed

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Na dat duidelijk is geworden dat Huawei's benchmark uitslagen onjuist zijn, komt het Chinese merk met een verklaring. Een zogenaamde 'prestatiesmodus' gaat aan wanneer de telefoon een benchmarktest herkent, maar ook echt alleen dan.

Benchmark

Als je de camera of een game start op je mobiel, heeft hij meer kracht nodig. Dan zal de processor harder werken, wordt de telefoon warmer en gaat de batterij sneller leeg. Hier zit echter wel een limiet aan, aangezien het niet goed is voor je telefoon en accu als deze te warm worden. Dit is anders dan als je bijvoorbeeld je internetbrowser gebruikt, deze vraagt niet zoveel kracht van je mobiel. Games vragen de meeste kracht en daar heb je dus een krachtige telefoon voor nodig. Bij een benchmarktest wordt berekend hoeveel jouw mobiel aankan op zijn maximale kracht, die in verband staat met een maximale temperatuur. Er komt dus een punt dat je mobiel niet harder kan werken, omdat hij anders oververhit zou raken, op dat punt is je mobiel het krachtigst. Dit is allemaal erg logisch.

Vervalsingstechniek

Huawei geeft aan dat de telefoon kan herkennen als een benchmarkapp geopend is en hij zich daarop aanpast. De telefoon gaat harder werken om zo optimale prestaties te leveren. Het gaat hier niet om de prestatiemodus waarin je mobiel verkeerd tijdens het spelen van een game, nee dit is hele andere koek. Alle oververhittingsbescherming gaat uit, dus draait de telefoon op maximale kracht, een kracht die onbeschikbaar is voor de gebruiker. Een techniek die volgens Huawei meerdere, voornamelijke Chinese, merken toepassen.

Hier is te zien hoe de telefoon zich gedraagt in normale stand (off) en hoe hij zich gedraagt wanneer ''de prestatiemodus'' aanstaat (on).

Volgens Dr. Wang Chenglu, Huawei's President of Software worden synthetische benchmarks steeds minder representatief voor de kwaliteit van een mobiel in de echte wereld. Waarom zou je dan niet eraan meedoen?

Via: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk