Huawei: "Achter Petal Search zit een groot team en enorme investeringen"

Huawei: "Achter Petal Search zit een groot team en enorme investeringen"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Petal Search

Telefoons die komen met Huawei Mobile Services (HMS), werken als gevolg van sancties in de VS met de eigen AppGallery in plaats van Googles Play Store. Het Chinese bedrijf voert nu in een hoog tempo verbeteringen toe die het makkelijker maken om op deze telefoons al je apps te zoeken die je nodig hebt.

Recent bracht het de Petal Search-zoekmachine uit die samen met een widget apps kan zoeken en installeren uit alternatieve bronnen. Het is ook mogelijk om updates voor je apps te installeren. Petal Search laat zien welke apps een beschikbare update hebben en vervolgens kan je ze handmatig bijwerken. In dit artikel omschreven we al uitgebreid hoe het werkt. Sindsdien maakte Huawei het ook al mogelijk om apps in één klap te downloaden zonder dat je de websites van bronnen zoals 'Aptoide' en 'APK Pure' hoeft te gebruiken.

Beeld van de nieuwe functie

De Petal Search-widget

Nieuwe functies

Huawei maakt nu bekend aan onze redactie dat het in een volgende update die op 4 juli wordt verwacht meer verbeteringen doorvoert aan Petal Search. Als eerste komt er een gebruikersinterface die werkt met de MediaPad-tablets en die het mogelijk maakt om de widget en de bijhorende app vlot te laten werken in landschapsmodus. Daarnaast komen er belangrijke comfort-upgrades. Je kan binnenkort meerdere apps tegelijk downloaden en er verschijnt nu een voortgangsbalkje van je downloads.

Verder gaat Petal Search ook zowel apk-bestanden als xapk's ondersteunen, en de zoekmachine bepaalt zelf welk van de twee formaten voor welke app het beste werkt. Tot slot gaat Huawei je ook meldingen geven als je nieuwe apps zijn geïnstalleerd.

Huawei: "Achter Petal Search zit een groot team en enorme investeringen"

In het geval van beschikbare Quick-apps krijgen die altijd de voorkeur in Petal Search

Quick-apps en contact met ontwikkelaars

In een videovergadering met Peter Gauden, de global senior product marketing manager van Huawei, kwamen we meer te weten over Huawei's strategie rond Petal Search en de toekomstige plannen.

AW: Huawei heeft nu verschillende manieren waarop het gebruikers helpt om apps te vinden. Naast de AppGallery is er ook Petal Search en er zijn de Quick Apps, dat zijn beknopte versies van apps die geen installatie nodig hebben. De Quick Apps zijn ook geïntegreerd in Petal Search en Huawei's zoekmachine geeft schijnbaar automatisch de voorkeur aan de Quick App als die beschikbaar is. Is die gehele werking van die verschillende tools wel duidelijk voor de gebruiker?

"Wel, daarom praten we ook met jullie (lacht). We hebben bewust ervoor gekozen om Petal Search los te trekken van de AppGallery en zo een intuïtieve zoekbalkwidget op het startscherm te plaatsen. We willen met Petal Search ook meer doen dan alleen apps zoeken, want in andere landen geeft het ook resultaten voor nieuws en media. Dat is op dit moment nog niet overal het geval. Wat de Quick Apps betreft, die werken heel intuïtief in Petal Search en ze hebben weinig extra uitleg nodig. Al hebben we wel ons Huawei Tips-systeem dat we zouden kunnen gebruiken om wat meer informatie te geven."

Huawei: "Achter Petal Search zit een groot team en enorme investeringen"

Het handmatige systeem voor downloads

AW: Als jullie contact hebben met ontwikkelaars die nog geen app voor HMS hebben uitgebracht, hoe bespreken jullie dan of er een Quick App komt of een volwaardige app in de AppGallery? Is dat afhankelijk van het budget dat de ontwikkelaar ervoor uittrekt?

"We kijken als eerste naar de complexiteit van apps. De meest eenvoudige kunnen in één klap naar de AppGallery worden geleid, maar andere moeten een compatibiliteitsproces doorlopen. Zo begeleiden we ontwikkelaars om hun app te laten functioneren met de HMS Core. In dat geval duurt het iets langer. Voor Quick Apps kijken we vooral of de manier waarop de app functioneert, goed zou kunnen werken met het concept van een Quick App. Quick Apps zijn wat eenvoudiger en bevatten de belangrijkste functionaliteit van de originele app."

Automatische updates

AW: Je kan nu apps updaten met Petal Search, maar dat kan nog niet automatisch. Je moet nu door een lijst gaan van alle apps die een update nodig hebben. Dat is best omslachtig en zo blijft de kans bestaan dat gebruikers verouderde apps op hun telefoon hebben. Werken jullie met de bronnen uit Petal Search aan de mogelijkheid om automatische updates uit te rollen, zoals in de AppGallery?

"Je ziet op dit moment in het 'Ik-tabblad' al aan de hand van een rood indicatiestipje dat er updates zijn voor je apps. Wat je ook moet weten is dat er binnen Huawei een groot team werkt aan Petal Search en er worden enorme investeringen gedaan. Ik kan je nog niet concreet zeggen wanneer je die feature mag verwachten, maar weet wel dat we volop nieuwe functies blijven uitrollen."

AW: Huawei gaat je ook meldingen tonen wanneer je apps geïnstalleerd zijn in Petal Search, maar er zijn geen meldingen voor beschikbare app-updates?

"Op dit moment zijn die er nog niet inderdaad, maar je mag dus meer nieuws van ons verwachten."

Wat denk jij van de nieuwe verbeteringen? Kunnen ze jou ervan overtuigen om met Petal Search aan de slag te gaan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk