Huawei Pay-betaaldienst komt dit jaar naar Europa

Huawei Pay-betaaldienst komt dit jaar naar Europa

Huawei Pay

Veel Huawei-telefoons verschijnen met het eigen Huawei Mobile Services (HMS) in plaats van de vertrouwde Google-apps en Huawei wil er dus voor zorgen dat zoveel mogelijk apps werken in zijn ecosysteem. Daarnaast biedt het ook eigen diensten aan zoals Huawei Music dat als een alternatief voor YouTube Music en Spotify moet dienen.

In een interview met Connect.de heeft William Tian, het hoofd van de Duitse tak van Huawei, nu bekend gemaakt dat het bedrijf dit jaar nog in Europa zijn Huawei Pay-betaaldienst naar voren moet schuiven. Huawei Pay laat je onder meer contactloos betalen met je smartphone zoals dat werkt met Google Pay. In verschillende Europese landen, waaronder België, is Google Pay al langer actief en voor gebruikers is het ontbreken van die dienst dus een gemis op nieuwe Huawei-telefoons.

Beelden van de telefoon

In hetzelfde interview maakt Tian zich sterk dat de verkoop van de P40-reeks ook goed gaat in Duitsland, en dat gebruikers de telefoons kunnen smaken, ook zonder de Google-diensten. "Dat is deels omdat belangrijke apps zoals Facebook en WhatsApp nog steeds gebruikt kunnen worden, maar ook omdat we onze software-infrastructuur zo snel kunnen bouwen. Ik ben dus erg tevreden", aldus de Duitse topman.

Beschikbaarheid

William Tian stelt dat Huawei pay dit jaar nog naar Duitsland en Europa komt, maar het is niet bekend of de dienst ook naar Nederland komt. Toch is het dus niet ondenkbaar dat we in Nederland eerder met Huawei Pay zullen betalen dan met Google Pay.

Wat denk jij van de snelheid waarmee Huawei zijn eigen alternatieven uitrolt? Denk jij dat het gebruikers zal kunnen overtuigen om alsnog met HMS aan de slag te gaan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Huawei Mobile Services

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties