Huawei-patent toont selfiecamera onder het scherm en aangepaste interface

Huawei-patent toont selfiecamera onder het scherm en aangepaste interface
Het lijkt erop dat ook Huawei binnenkort een selfiecamera onder het scherm wil plaatsen, want het bedrijf heeft recent een patentaanvraag ingediend voor de technologie.

Selfiecamera onder het scherm

Twee jaar geleden was het Apple die de klassieke scherminkeping of notch populair maakte metde  iPhone X als een manier om meer schermruimte te bieden. Toch was het de Essential Phone PH-1 als eerste een scherminkeping introduceerde die zijn tijd ver vooruit was. Pas later zagen we de eerste waterdruppelinkepingen met de OnePlus 6T en de Huawei Mate 20.

[readmore articles="200406"]

Ondertussen zijn we beland bij de camera-inkeping in de hoek van het scherm en allerlei varianten van een pop-up camera die uit de behuizing verschijnt om een foto te nemen. De OPPO Reno kiest voor een schuine pop-up-camera, terwijl de OnePlus 7 Pro een exemplaar heeft dat recht aan de bovenkant verschijnt. Dat brengt ons bij de laatste innovatie: de selfiecamera onder het scherm, die we onlangs voor het eerst zagen bij een prototype van OPPO.

Beelden van de prototypetelefoon

OPPO's selfiecamera onder het scherm

Meer telefoons onderweg

Het voordeel van een selfiecamera onder het scherm is dat je een volledig randloos design bekomt zonder inkepingen. Er bevinden zich namelijk pixels boven de selfiecamera die verdwijnen wanneer je een selfie wil nemen. Huawei heeft in Duitsland een patent ingediend voor zo'n camera, dat weet Winfuture. We zien verschillende beelden waarin Huawei de plaats waar de camera zit ook omarmt in zijn gebruikersinterface tijdens het bellen of het nemen van selfies of gewoon naast de klok in de notificatiebalk.

We verwachten volgend jaar de eerste toestellen te zien met zo'n camera onder het scherm. Naast OPPO en Huawei werkt ook Samsung al langer aan de technologie, en dit jaar raakte bekend dat we volgend jaar Samsung-telefoons met zo'n camera mogen verwachten. Normaal gezien hadden we de technologie dit jaar al kunnen zijn met de Galaxy S10-reeks, maar de cameraprestaties van de frontcamera waren nog onvoldoende. Het is ook nog niet bekend wanneer we de van Huawei de eerste telefoon met een selfiecamera onder het scherm zullen zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties