Huawei P9 (Plus/Lite) en Huawei Mate 8 ontvangen Android 7.0 Nougat

Huawei P9 (Plus/Lite) en Huawei Mate 8 ontvangen Android 7.0 Nougat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei en Honor

Begin november konden bètatesters met een Huawei P9 en Huawei Mate 8 al aan de slag met Nougat. Huawei wilde na de testperiode de uiteindelijke versie van de Nougat-update in het eerste kwartaal van 2017 voor alle P9- en Mate 8-toestellen beschikbaar maken. Volgens onze lezers rolt de update nu uit voor de Huawei Mate 8. Dimitry Vleugel, marketing- en PR-manager bij Honor/Huawei, heeft dit bevestigd aan Androidworld. Hij geeft tevens aan dat deze update ook is gestart voor de Huawei P9, de Huawei P9 Plus en de Huawei P9 Lite.

Huawei EMUI 5.0 en Android 7.0

In Android 7.0 Nougat zijn veel verbeteringen in Android aangebracht waarvan we ook veel terug gaan zien op Huawei-toestellen. De Chinese fabrikant past zijn eigen grafische schil met eigen apps toe op Android. Bij de nieuwste versie hiervan, EMUI 5.0, heeft Huawei een aantal van de grootste kritiekpunten van (voornamelijk Westerse) gebruikers aangepakt. De notificaties, die voorheen in de stijl van iOS werden weergegeven, zijn ook door Huawei aangepakt.

Google heeft in de standaardversie van Android 7.0 de notificaties flink aangepakt en Huawei heeft deze overgenomen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vanuit de meeste notificaties, die ook op Huawei-toestellen een stuk overzichtelijker geworden zijn, snel te reageren op chatberichten. Meer over de verbeteringen in EMUI 5.0 lees je in dit artikel.

Bedankt voor de tip Mike!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk