Huawei P9 krijgt echt geen Android 8.0 Oreo

Huawei P9 krijgt echt geen Android 8.0 Oreo

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android 8.0 Oreo

Dit weekend verscheen er een artikel waarin een aantal toestellen werden vermeld die de update naar Android 8.0 Oreo zouden krijgen. Tussen deze toestellen stond ook de Huawei P9 vermeld, het vlaggenschip uit 2016 van dit Chinese merk. Dat is opvallend want eerdere berichten vertelden ons dat dit toestel geen update naar de Oreo-lekkernij zouden krijgen. De informatie van het bovengenoemde artikel had geen bron en dus hebben we eerst bij de PR-manager van Huawei om bevestiging gevraagd.

"Er is een flinke lijst van smartphones die recent een update naar Oreo hebben gekregen. De P8 lite 2017 en de P10 lite ontvingen beiden een update naar Android Oreo. Voor de P8 lite 2017 begon de uitrol naar alle gebruikers rond half juni van dit jaar. De gebruikers van de P10 lite konden, iets eerder, in de eerste helft van juni de update verwachten. Ook de Mate 10 lite ontving in de eerste helft van juni een update naar Oreo. De genoemde data zijn startdata van de uitrol, het duurt dan altijd nog even voordat iedereen de update heeft ontvangen. Voor de P9 zijn geen plannen voor een update naar Oreo. De Mate 9, P10 en P10 plus ontvingen ook al eerder de update naar Oreo."

Huawei P9

De eerder genoemde berichtgeving klopt dus niet, de Huawei P9 krijgt echt geen update naar Android 8.0 Oreo. Het zou kunnen dat deze updates alleen voor de Chinese markt zullen worden vrijgegeven. Dat zou overigens een verkeerd signaal zijn van Huawei aan de Europese markt.

Het AW-versieonderzoek

Om duidelijkheid te scheppen in de huidige situatie rondom versie- en beveiligingsupdates houden we een onderzoek. Hierbij kun je ons helpen door de informatie van jouw smartphone hier (anoniem) in te vullen. Binnenkort zullen wij de testresultaten hiervan bekend maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk