Huawei P9 krijgt update: verbeteringen aan de camera en de galerij

Huawei P9 krijgt update: verbeteringen aan de camera en de galerij

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Camera-update

De Huawei P9 werd in april 2016 gelanceerd en was vanaf dat moment ook beschikbaar in de lage landen. Het toestel heeft als belangrijkste eye-catcher een dubbele camera die is voorzien van Leica-lenzen. Nu is er een update uitgerold die juist de camera en zijn toebehoren een update geeft.

De update met de build-naam EVA-L19C185B393 wordt uitgerold voor de internationale variant van de Huawei P9. In de eerste plaats is er een Moving Picture-modus toegevoegd aan het palet van mogelijkheden. In deze modus kun je vanaf nu dynamische foto's maken wanneer de app van de camera in standaardmode is afgesteld. Wanneer je nu een foto wil maken van bewegende inhoud, dan houd je de knop van de camera ingedrukt. Je laat hem los op het moment dat je denkt dat je het beeld hebt vastgelegd. De camera compenseert je reactietijd en laat ook de beelden zien van voor het loslaten. In de galerij-app kun je op de foto tikken om hem dan te laten bewegen.

Er zijn ook kleine verbeteringen aangebracht aan de selfie-camera. Zo is de Mirror-app geoptimaliseerd en zou je betere selfies moeten kunnen maken.

In de Huawei-eigen galerij-app zijn ook een aantal verbeteringen toegevoegd. Je kunt nu foto's zoeken op datum, locatie of albumnaam. Verder is er Highlights beschikbaar. Deze functie doet wat de naam doet vermoeden. Hij maakt een compilatie van de afgelopen 24 uur op een bepaalde locatie. De foto's en films worden samengevoegd tot een film. Je kunt de foto's en filmpjes toevoegen naar gelang je wensen.

Specs

De Huawei P9 beschikt over een processor uit eigen stal. De HiSilicon Kirin 955 heeft acht kernen die draaien op een max van 2,5GHz. Hij heeft een keuze uit 3GB werkgeheugen in combinatie met 32GB aan opslag of 4GB in combinatie met 64GB aan opslag. Het HD-scherm beslaat 5.2 inch en betreft een IPS-NEO LCD.

Gezien de leeftijd van de P9 is het de vraag of dit toestel nog een update naar Android 8.0 Oreo gaat krijgen. De update die nu klaarstaat wordt gefaseerd uitgerold en zou in de komende tijd beschikbaar moeten worden.

Bron: AndroidAuthority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk