'Huawei P9-smartphone wordt uitgerust met 6GB werkgeheugen'

'Huawei P9-smartphone wordt uitgerust met 6GB werkgeheugen'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

CES 2016

6GB RAM?

Naast deze tablet gaan we waarschijnlijk ook de Huawei P9-smartphone zien. Dit toestel bevat dezelfde achtkernige HiSilicon Kirin 950-chipset als de tablet, maar het 5,2 inch scherm zou wel een full HD-resolutie krijgen van 1920x1080 pixels in plaats van een 2560x1440-resolutie. Er zijn twee camera's aanwezig op de achterkant van het toestel met metalen behuizing en ook vinden we daar een vingerafdrukscanner. Of de twee camera's gebruikt kunnen worden voor het maken van groothoekfoto's of bijvoorbeeld om diepte-informatie op te slaan is nog onbekend.

Daarnaast wordt er ook gesproken over de aanwezigheid van 6GB werkgeheugen en daarmee zou het toestel de nieuwe recordhouder zijn. Androiddevices met 4GB RAM zijn al mondjesmaat te vinden, bijvoorbeeld enkele Samsungtoestellen, de OnePlus 2 of de V10 van LG. Meer werkgeheugen moet resulteren in het tegelijkertijd op de achtergrond kunnen draaien van meer processen en applicaties. Als deze trend zich doorzet, dan vinden we over een tijdje meer werkgeheugen in smartphones en tablets dan in computers van een jaar terug. Een leuke ontwikkeling, maar of het daadwerkelijk allemaal nodig is?

De Huawei P9 zou vanaf maart daadwerkelijk te koop moeten zijn, maar misschien horen we daar morgen meer details over. Ook is het nog afwachten of we een variant zullen gaan zien met press touch-technologie. De Huawei Mate S met zo'n drukgevoelig scherm werd aangekondigd op de IFA 2015 en zal binnen enkele dagen ook daadwerkelijk bij ons te koop zijn.

Bron: GizChina 1 & 2

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk