'Huawei P50 laatste met Leica-camera, Leica gaat verder met dit merk'

'Huawei P50 laatste met Leica-camera, Leica gaat verder met dit merk'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Huawei P50 wordt het laatste toptoestel van het merk dat met een camera van Leica komt. Leica kiest daarentegen voor om samen te werken met het Japanse Sharp aan een nieuwe telefoon, dat blijkt uit geruchten.

Leica en Huawei

In 2016 bracht Huawei zijn P9-toptoestel uit met een Leica dual-camera. Het bekende Duitse merk voor premium cameratechnologie heeft vanaf dan zijn naam verbonden aan het opkomende Chinese merk, en elk jaar kwamen er nieuwe Huawei-vlaggenschepen uit met Leica-camera's. maar daar komt na de aankomende P50-telefoon een einde aan, dat blijkt uit een tweet van de geruchtenverspreider @RODENT950. De man staat bekend omwille van zijn betrouwbare insider-informatie omtrent Huawei.

Leica leverde in de eerste plaats de lenzen voor Huawei-camera's, maar toch werd er nauw samengewerkt tussen beide bedrijven als het om nieuwe concepten ging. Dat vertelde Huawei in een interview met Androidworld dat ging over de periscoopcamera van de P40 Pro Plus. "Ze [Leica, Nvdr.] zijn experts op het gebied van lenzen en zij maken dus de designs. We bepaalden samen met hen wat er technisch mogelijk is en zo kwamen we bij de telecamera met 10x optische zoom, en dat is de enige in de industrie", dat zei Pan Chao Yue, camera-expert voor Huawei in Shanghai.

'Huawei P50 laatste met Leica-camera, Leica gaat verder met dit merk'

Gelekte renders van de Huawei P50 met zijn grote Leica-hoofdcamera

Een nieuw hoofstuk?

Leica is nu op zoek naar nieuwe partners waarmee het samen kan werken aan de cameratechnologie voor telefoons. Mogelijke kandidaten zijn Xiaomi, Honor en Sharp, aldus de geruchtenverspreider. Dit keer zou Leica ook kunnen kiezen voor een niet-exclusieve deal, en dat wil zeggen dat we Leica-camera's in telefoons van verschillende merken kunnen zien.

Ondertussen is er alvast informatie gelekt over een samenwerking tussen Leica en het Japanse merk Sharp. Net als de aankomende P50 van Huawei zou ook dit jaar de Sharp Aquos R6 een grote 1 inch hoofdcamera van Leica krijgen, dat schreef de bekende geruchtenverspreider Ice Universe in bovenstaande tweet. Of Leica met nog meer merken gaat werken, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Het is ondertussen van 2019 geleden dat we nog een Sharp-telefoon op de Nederlandse markt hebben gezien. Met welke merken zou Leica volgens jou een samenwerking moeten aangaan? Wil je ze graag zien werken met Xiaomi, of het nieuwe Honor? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk