'Huawei P40 Pro: vijf camera's, 120 Hz scherm en 5500 mAh accu'

'Huawei P40 Pro: vijf camera's, 120 Hz scherm en 5500 mAh accu'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei P40 Pro

We verwachten de Huawei P40 Pro pas volgend jaar in het tweede kwartaal, maar nu alvast leren we de eerste specificaties van het vlaggenschip van Huawei, terwijl we ook nog volop wachten op de komst van de Mate 30 Pro. Net als bij de huidige P30 Pro wil Huawei opnieuw een sterke cameratelefoon maken van het toestel, met vijf lenzen en voldoende accucapaciteit.

Een betrouwbare Chinese geruchtenverspreider deelt de eerste details over de telefoon. Het toestel krijgt een 6,5 inch AMOLED-scherm met een QHD-resolutie. Verder past Huawei een 120 Hz verversingsgraad toe zodat animaties soepeler lijken op het scherm, en daarmee zou Huawei dezelfde refreshrate toepassen als de eerste Razer Phone. Verder gebruikt het bedrijf een watervalscherm met afgeronde hoeken, vergelijkbaar met wat we zagen bij de Mate 30 Pro.

Huawei P30 Pro nieuwe kleuren

Camera

Op het vlak van camera's komt Huawei met een 64 MP hoofdcamera, de Sony IMX686. Daarnaast is er een 20 MP groothoekcamera, een 12 MP telecamera, een macrocamera en Time of Flight-sensor. We verwachten ook opnieuw een camera met 5x optische zoom, maar dat wordt nog niet bevestigd. We weten ook alvast dat Huawei kiest voor een grote accucapaciteit van 5500 mAh en ook het gebruik van de Kirin 990-processor lijkt een zekerheid.

Net als met de Mate 30 Pro verwachten we dat de P40 Pro niet zal werken met Google-apps. Huawei heeft door het handelsverbod geen recht op een Android-licentie en het kan alleen nieuwe telefoons uitbrengen als het modelnamen hergebruikt en ook dezelfde specificaties toepast. Dat gebeurde ook, bij de recent aangekondigde Nova 5T van Huawei, maar die strategie werkt niet als je een nieuw vlaggenschip wil lanceren.

Kijk jij uit naar de Huawei P40 Pro, of ben je niet geïnteresseerd in de telefoon zolang er geen zekerheid is of hij wel met Google Mobile Services komt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Het toestel

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk