‘Specificaties Huawei P40 Pro gelekt via officiële productpagina’

‘Specificaties Huawei P40 Pro gelekt via officiële productpagina’
Huawei presenteert op 26 maart de P40-serie. Het zal een saaie presentatie worden, nu de specificaties vroegtijdig zijn uitgelekt. Geruchten zijn afkomstig van een Koreaanse website die een productpagina publiceerde waarop alle specificaties van de Huawei P40 Pro terug te vinden waren.

Huawei P40 Pro

In eerste instantie zou Huawei de P40 Pro op 26 maart lanceren in Parijs. Door de ontwikkelingen in de verspreiding van het coronavirus (COVID-19), werd besloten het evenement af te lassen. Er zal nu een online-evenement plaatsvinden, vergelijkbaar met de aanpak van Xiaomi voor de lancering van de Mi 10-serie. Nog voordat het toestel op de markt kan verschijnen, zijn alle details uitgelekt. Via een Koreaanse productpagina van de Huawei P40 Pro, waren de specificaties van het toestel kort beschikbaar. Daaruit blijkt onder andere de bevestiging van de gebruikte camerasensoren, maar ook voor de interne specificaties.

Beelden van de telefoon

Huaweis P40 Pro verscheen in december voor het eerst in uitgelekte renders

Zo is bevestigd dat de Huawei P40 Pro een HiSilicon Kirin 990-chipset meekrijgt met ondersteuning voor 5G-netwerken. Naast de Kirin 990-chipset, vinden we intern 12 GB-werkgeheugen, maximaal 512 GB-opslaggeheugen en een 5.500 mAh-batterij. Huawei introduceerde bij de Mate 20-serie een 40 watt-oplader. Bij de P40-serie zal het een stapje vooruitzetten, met een 50 watt-oplader. Liever draadloos opladen? Dat is mogelijk met maximaal 27 watt. Betreft de opslagcapaciteit: de Huawei P40 Pro is eerder met 256 GB-opslaggeheugen uitgelekt. Onbekend is of Huawei per regio een andere opslagconfiguratie aan zal bieden.

[readmore articles="205771"]

Vijf camera’s

Huawei biedt in totaliteit zeven camera’s op de P40 Pro. Aan de voorkant zien we een 32 MP-sensor, en een Time of Flight-sensor (ToF). Achterop beginnen we met een 52 MP-sensor, gevolgd door een 40 MP-sensor met een groothoeklens. Verder sprak de Koreaanse productpagina over een 8 MP-sensor, de periscoop-lens en wederom een ToF-sensor. Specificaties van de camerasensoren op de P40 Pro zijn eerder al uitgelekt, toentertijd werd er nog gesproken over een tweede zoomlens op de smartphone. Het zou kunnen dat de 8 MP-sensor dienstdoet als een 3x optische zoomlens voor de Huawei P40 Pro.

Huawei P40 Pro design

Het vermoedelijke P40 Pro-design heeft veel weg van de uitgelekte renders

Het scherm van de Huawei P40 Pro mag ook niet vergeten worden. Huawei volgt Samsung met een razendsnel 120 Hz-scherm: het paneel is 6,7-inch groot. Verwacht wordt dat het OLED-scherm een QHD-resolutie heeft (3160 x 1440 pixels). Huawei paste, vanaf de Mate 20 Pro, een vingerafdrukscanner in het scherm toe. Op de Huawei P40 Pro zal er wederom een vingerafdrukscanner in het OLED-paneel terug te vinden zijn. Ten slotte verkreeg de Huawei P40 Pro een IP68-certificatie voor water- en stofbestendigheid en zal er ondersteuning aanwezig zijn voor de 5G-netwerken van de toekomst.

[readmore articles="205644"]

Beschikbaarheid

Huawei houdt op 26 maart een streamingsevenement om de P40-serie aan te kondigen. Naast de P40 Pro, bestaat de P40-serie ook uit de P40 (non-Pro) en de P40 Lite. Prijzen van de Huawei P40-serie beginnen bij 329 euro (P40 Lite) en lopen op tot 1.139 euro voor de P40 Pro. Voor de standaard P40 zal je bij de release minimaal 849 euro betalen. Let wel, het gaat om uitgelekte prijzen. Het zou zo kunnen zijn dat de prijzen bij de officiële onthulling op 26 mei toch anders uitpakken. Wat vinden jullie van de P40 Pro? Is het een telefoon die je zou kopen, zelfs zonder de Play Services? Laat het ons weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties