'Huawei P40 Pro: penta-camera-opstelling gelekt op nieuwe afbeelding'

'Huawei P40 Pro: penta-camera-opstelling gelekt op nieuwe afbeelding'

Huawei P40 Pro

Er is een afbeelding gelekt van de camera-opstelling van de Huawei P40 Pro door een Chinese bron. We zien vijf lenzen op de achterkant van het apparaat. Het is niet de eerste keer dat we renders van het aankomende Huawei-flagship te zien krijgen, want recent zagen we al de contouren van de telefoon. Deze nieuwe afbeelding geeft wel een duidelijker beeld van de achterkant van het apparaat.

Het design van de telefoon is herkenbaar, als we aan de P30 Pro denken, maar anderzijds toont het ook gelijkenissen met de Galaxy S11 van Samsung en de iPhone 11. De smalle verticale cameramodule heeft een vijfde lens erbij gekregen in een bredere opstelling.

Beelden van de telefoon

Een gelekte render van het apparaat

10x zoom telecamera

Volgens de geruchten zou Huawei als eerste smartphonefabrikant een 16 MP telecamera gebruiken die 10x optische zoom mogelijk maakt aan de hand van een periscoopopstelling. In zo'n opstelling worden lenzen verdeeld over zowel de dikte als lengte van de telefoon met een prisma om de lichtinval te weerspiegelen op de sensor. We zien op de afbeelding hoe de telecamera helemaal naar rechts is verschoven. Mogelijk zijn de zoomlenzen dit keer verspreid over de gehele rechterkant van de cameramodule onder de behuizing.

Uit verschillende geruchten leren we verder dat de P40 Pro een 64 MP hoofdcamera krijgt, meer bepaald de Sony IMX 686. Daarnaast is er ook een 20 MP hoofdcamera aanwezig, een Time of Flight (ToF)-camera en een macrocamera.

Huawei Mobile Services

Huawei maakte recent bekend dat de P40 Pro met Huawei Mobile Services (HMS) komt in plaats van Google-apps, maar het toestel wordt wel breed gelanceerd, dus ook buiten de Chinese thuismarkt. Dat is niet vreemd, want Huawei Nederland maakte recent bij Androidworld bekend dat volgend jaar de eerste telefoons met HMS naar Nederland komen. In dit artikel lees je meer over de verwachte specificaties van de telefoon.

'Huawei P40 Pro: penta-camera-opstelling gelekt op nieuwe afbeelding'
Huawei P40 Pro
4200 mAh
6.58 inch - 2640 bij 1200 pixel px
256 GB
HiSilicon Kirin 990 5G

Meer info

Huawei P40 Pro
4200 mAh
6.58 inch - 2640 bij 1200 pixel px
256 GB
HiSilicon Kirin 990 5G

Meer info

Lees meer over:
Huawei P40

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties