‘Kuo: de Huawei P40 Pro bevat een 10x zoom-periscoopcamera’

‘Kuo: de Huawei P40 Pro bevat een 10x zoom-periscoopcamera’
Huawei mag dan wel een lastige tijd doormaken met de Amerikaanse handelsblokkade: het lijkt er niet op dat het innovatie heeft stopgezet. In plaats daarvan zou het op zijn P40 Pro een nieuwe functie doorvoeren: een geoptimaliseerde periscoopcamera met 10x zoom.

Optische zoom

Het voorbije jaar zijn er een hoop toestellen op de markt gekomen met optische zoom. Zelfs Google heeft het licht gezien, en bracht 2x optische zoom naar de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL. Huawei pakt het net iets anders aan: als de eerste fabrikant, wist het een werkende telescoopcamera in zijn telefoon te plaatsen. Het behaalde daarmee 5x optische zoom, met 10x ‘hybrid zoom’. Voor 2020 zou er een ander gerecht op het menu staan, aldus Ming-Chi Kuo. Voor de eerste helft van 2020 staat de Huawei P40-serie op de planning – de Huawei P40 Pro krijgt 10x optische zoom, aldus Kuo.

Beelden van de telefoon

De eerste beelden van de Huawei P40 Pro, zijn recent al uitgelekt

[readmore articles="204107,204005"]

Eerder deze week verschenen de eerste details over de vernieuwingen op de P40 Pro. Ice Universe, een gerespecteerde verspreider van geruchten, gaf aan dat de P40 Pro een camera met tienmaal optische zoom zal bevatten. Ming Chi-Kuo, een marktanalist van TF International Securities die vaak juiste informatie aanlevert over de smartphone- en laptopmarkt, 'sprak' tegenover MacRumors over de Huawei P40 Pro. Volgens Kuo zou de P40 Pro een bijgeschaafde periscoopmodule bevatten; het zou daarmee de eerste smartphone zijn die foto’s kan maken met een brandpuntafstand gelijk aan 10x optische zoom.

Opkomst in 2020

Kuo voorspelt dat er in 2020 nog veel meer high-end telefoons de overstap maken naar camera’s met optische zoom. In het document van TF International Securities, wordt niet gesproken over een verdere voorspelling van de opkomst van smartphones met telescoopmodules. OPPO wist tijdens MWC 2019 als eerste fabrikant een telescoopmodule met 10x optische zoom te tonen, maar heeft in 2019 geen telefoon gelanceerd met 10x optische zoom. Het is onbekend of OPPO nog voor Huawei een telefoon met 10x optische zoom zal lanceren – vermoedelijk introduceert Huawei zijn P40-serie in of nabij maart 2020.

OPPO 10x optische zoom

OPPO was de eerste fabrikant die een 10x optische zoom periscoopcamera liet zien

[readmore articles="204152,204129"]

Eerder kwam nog naar buiten dat de Huawei P40 Pro een 6,5-inch AMOLED-scherm bevat met een QHD+-resolutie en een 120 Hz-verversingssnelheid. OnePlus zou zijn 8 Pro mogelijk willen voorzien van een paneel met eenzelfde 120 Hz-verversingssnelheid: het lijkt dus een trend te zijn voor 2020. Vergelijkbaar met de Huawei Mate 30 Pro krijgt het scherm sterk afgeronde hoeken. Ten slotte zou de P40 Pro een 5.500 mAh-batterij bevatten – volgens onze bronnen zou Huawei gebruikmaken van grafiet om de capaciteit te verhogen. Neem deze geruchten toch nog met een korreltje zout tot de smartphone is geïntroduceerd. Kijk jij er al naar uit? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties