Gerucht: Huawei P30 Pro New Edition met Google-apps op komst

Gerucht: Huawei P30 Pro New Edition met Google-apps op komst

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei P30 Pro New Edition

Huawei Duitsland heeft een pagina op hun website gewijd aan een introductieaanbieding voor de Huawei P30 Pro, de Huawei P30, de Huawei P30 New Edition en de Huawei P30 Pro New Edition. De eerste drie telefoons zijn ons bekend maar de vierde niet.

Huawei heeft begin dit jaar, tijdens de lancering van de Huawei P30 Lite New Edition, uitgelegd wat ze bedoelt met de term 'New Edition' voor dit toestel: "We hebben de telefoon opnieuw gelanceerd in een speciale editie wegens het grote succes van de P30 Lite." De telefoon komt verder met meer werk- en opslaggeheugen en een verbeterde selfiecamera.

Gerucht Huawei P30 Pro New Edition

De werkelijke reden dat Huawei specificaties van een ouder toestel overneemt en vervolgens opnieuw uitbrengt onder een andere naam, is het feit dat Huawei vanwege de handelssancties vanuit de Verenigde Staten geen telefoons kan uitbrengen met Google-apps en -diensten. De Huawei P30 Pro New Edition zal, als de introductieaanbieding van Huawei Duitsland klopt, vermoedelijk via hetzelfde principe uitgebracht worden. Mogelijk zullen een aantal specificaties dus opgewaardeerd worden, maar daar wordt op de website niet over gerept.

Huawei P30 Pro nieuwe kleuren

Huawei P30 Pro in de kleuren 'Misty Lavender' en 'Mystic Blue'

Huawei P30 Pro New Edition beschikbaarheid

De introductieaanbieding van de Huawei P30 Pro New Edition loopt volgens de website van 15 mei tot 4 juni 2020 en het toestel kan via het Duitse Otelo en Vodafone aangeschaft worden. Het is niet bekend of deze variant ook in Nederland en België zal worden gelanceerd en tegen welke prijs.

De Huawei P30 Pro kwam vorig jaar op de markt met een adviesprijs van 999 euro (8 GB RAM en 128 GB opslag) en 1099 euro (8 GB RAM en 256 GB opslag). Tijdens de IFA in Berlijn kondigde Huawei twee nieuwe kleuren voor de P30 Pro aan met daarbij een update naar EMUI 10 en nieuwe camera-opties.

Zou jij geïnteresseerd zijn in deze 'New Edition'? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerucht Huawei P30 Pro New Edition

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk