Vernieuwde Huawei P30 Pro: Android 10, nieuwe kleuren en camera-opties

Vernieuwde Huawei P30 Pro: Android 10, nieuwe kleuren en camera-opties

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei P30 Pro nieuwe kleuren en design

In maart van dit jaar zagen we de onthulling van de Huawei P30-reeks die de grenzen van smartphonefotografie moest gaan verleggen. De Huawei P30 Pro heeft een SuperZoom-camera en de Huawei P30 kwam met met 3x optische zoom op de markt. In de 85 dagen na de lancering zijn er 10 miljoen telefoons verkocht. Dat is een nieuw record voor Huawei.

Vandaag onthult Huawei twee nieuwe kleuren voor de Huawei P30 Pro: 'Misty Lavender' en 'Mystic Blue'. Misty Blue is geïnspireerd op de lucht die reflecteert op de golven van de zee, en Misty Lavender staat voor een strand bij zonsopgang.

Daarnaast is het gedeelte rondom de cameralenzen vernieuwd. Er is een hoogglanzend oppervlakte toegepast die overgaat in een mat designs. Dit zogenaamde two-tone-design heeft iets weg van het Pixel-design.

Huawei P30 Pro nieuwe kleuren

Huawei heeft zijn inspiratie voor deze nieuwe kleuren uit de natuur gehaald

Deze nieuwe uitvoering heeft geen last van het door Amerika opgelegde handelsverbod waar Huawei momenteel mee te maken heeft. De telefoons zijn namelijk al eerder aangekondigd en Huawei heeft in het begin van de crisis al een toezegging aan zijn klanten gedaan dat het beveiligingsupdates en after-sales services blijven leveren aan alle bestaande Huawei- en Honor-smartphones en -tablets. Dit geldt ook voor de producten die zijn verkocht en die wereldwijd op voorraad zijn.

Verbeterde foto- en videobewerkingsfuncties en Android 10

Deze P30 Pro-editie kan ook rekenen op nieuwe foto- en videobewerkingsfuncties. Zo is er de nieuwe functie 'super night selfie' die selfies bij slechte lichtomstandigheden via kunstmatige intelligentie verbetert. Huawei's Vlog AI moet het maken van vlogs eenvoudiger maken. Vloggers kunnen met de foto's en video's op de telefoon een vlog maken. We zijn erg benieuwd hoe dat er in werkelijkheid uitziet.

Het Chinese bedrijf laat ook weten dat EMUI 10, gebaseerd op Android 10, onderweg is naar de P30 Pro. De P30-telefoons zijn de eerste Hauwei-telefoons die Android 10 krijgen. We wisten al dat deze software momenteel wordt getest, en er staan nog veel meer Huawei-telefoons op de Android 10-planning. Meer over de nieuwe functies in EMUI 10 vind je hier.

De rest van de specificaties van deze uitvoeringen zijn gelijk aan die van de Huawei P30 Pro. De P30 Pro komt met vier lenzen, de Kirin 980-chipset, 8 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslag.

Huawei P30 Pro nieuwe kleuren

Via: Android Central

Beschikbaarheid

De Huawei P30 Pro in de kleuren 'Misty Lavender' en 'Mystic Blue' is op 20 september in Europa beschikbaar. Momenteel is nog niet bekend of de nieuwe kleuren beschikbaar komen in Nederland.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk