'Huawei P20 Plus krijgt grote 4.000 mAh accu en altijd-aan scherm'

'Huawei P20 Plus krijgt grote 4.000 mAh accu en altijd-aan scherm'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Huawei P20-series

Huawei zal op 27 maart een groot evenement houden in Parijs. MWC wordt overgeslagen op het gebied van smartphones omdat de Galaxy S9 alles zal overschaduwen. Op 27 maart zullen waarschijnlijk drie toestellen worden aangekondigd: de Huawei P20 Lite, de reguliere P20 en het topmodel: de P20 Plus. Over deze twee laatste toestellen is er nu wat meer informatie bekend.

Huidige implementatie van altijd-aan scherm van Huawei

XDA-Developers heeft namelijk lopen snuffelen in de firmware van de P20 Plus. Hierin wordt een bestand aangetroffen met de naam 'Always On Display.' Dit betekent vrij vertaald een 'altijd-aan scherm', ofwel: een minimalistische weergave van het scherm waarmee je onder andere de tijd en meldingen kan aflezen. Het enige andere toestel van Huawei dat een altijd-aan scherm heeft is de Mate 10 Pro. Niet geheel toevallig heeft dit toestel een OLED-scherm. Dit maakt de mogelijkheid dat de P20 Pro dit ook zal krijgen een stuk groter. Ook past het in de trend dat we deze techniek overal gaan tegenkomen.

Andere informatie komt over de grootte van de batterij: deze is verkregen via Android API's. De accu van de P20 Plus zal 4.000 mAh gaan bedragen. Dit is relatief groot. Een paar voorbeelden: de LG V30 heeft 3.300 mAh, de Galaxy S9+ krijgt naar verluidt een 3.500 mAh batterij, en de Pixel 2 XL beschikt over 3.520 mAh. De Mate 10 Pro heeft nu ook al een 4.000 mAh accu. De reguliere P20 zal het met iets minder moeten doen, namelijk 3.320 mAh. Ter vergelijking: de reguliere Huawei P10 heeft een accu van 3.200 mAh.

De kleinere accugrootte voor de P20 is niet geheel vreemd: als het toestel fysiek kleiner is dan de P20 Plus is er minder ruimte voor de batterij, en dus minder capaciteit. Er is niet bekend of er een verschil is tussen opslag / werkgeheugen voor beide toestellen, maar dit zou ook het geval kunnen zijn.

Vermeende schets van de Huawei P20 Pro

Laatst doken er al meer geruchten op over de P20 en P20 Lite. Zo zou de serie met Android 8.1 lanceren in combinatie met EMUI 8.1. Ook zou er een notch aan de bovenkant van het scherm aanwezig zijn bij de P20 Lite, wat heel erg op de iPhone X lijkt. Op 27 maart krijgen we alle details over de toestellen, waaronder prijzen en beschikbaarheid.

Bron: XDA-Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk