Huawei aan Amerikaanse media: "Geloof niet alles wat je hoort, kom op bezoek"

Huawei aan Amerikaanse media: "Geloof niet alles wat je hoort, kom op bezoek"
Huawei roept de Amerikaanse media in een advertentie op om zich kritisch op te stellen en op bezoek te komen. Het bedrijf doet een charme-offensief om weerwerk te bieden tegen de beschuldigingen van de overheid.

Huawei en de Verenigde Staten

De kwestie tussen Huawei en de Verenigde Staten lijkt de Chinese gigant van netwerkapparatuur en smartphones niet te raken door zijn uitstekende resultaten wereldwijd, maar toch kan het belang van de Amerikaanse markt ook niet onderschat worden. Huawei trok zich afgelopen jaar terug uit Amerika nadat de Verenigde Staten het merk beschuldigde van spionage en telecomoperators niet langer smartphones van het merk aanboden. 

[readmore articles="197909"]

De impact van Huawei's vertrek uit de Verenigde Staten liet zich meteen voelen op MWC door concurrenten die plots wel op Amerika inzetten. Voorbeelden zijn Nokia en Wiko die nu voelen dat er plots iets te rapen valt in Noord-Amerika. De kwestie met Huawei speelt ook in Europa parten en Androidworld stelde onlangs vast hoe het de ganse Nederlandse telecomsector parten speelt.

Afbeeldingen van het Huawei logo

Open brief

In de Amerikaanse krant The Wall Street Journal heeft huawei in een paginagrote advertentie een open brief opgesteld als bericht aan de Amerikaanse media: "Geloof niet alles wat je hoort en kom bij ons op bezoek", zo luidt de titel. Huawei's corporate senior vice president Catherine Chen noemt de beschuldigingen van de Verenigde Staten "enkele misverstanden" en ze beschouwt de VS als een "lichtend voorbeeld" omwille van hun passie voor technologie en vooruitgang. "Ook wij zijn geïnspireerd door jullie verleden van creativiteit en hard werken", zegt Chen. 

[readmore articles="197875,197807"]

Huawei Mate X

In de brief sluit Chen af met een rechtstreekse uitnodiging aan de media om op bezoek te komen en verslag te doen over de manier van werken bij Huawei. "Ik hoop dat jullie aan de lezers, kijkers en luisteraars overbrengen wat jullie zien en hen laat weten dat onze deuren altijd openstaan." Eerder trachtte Huawei de gemoederen te sussen bij een geschil in Polen door te investeren in een beveiligingscentrum.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties