Huawei OneHop maakt vlot delen tussen smartphone en laptop mogelijk

Huawei OneHop maakt vlot delen tussen smartphone en laptop mogelijk

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De nieuwe Huawei MateBook X Pro die op MWC is aangekondigd, komt met een handige feature voor het delen van bestanden tussen laptop en smartphone

Huawei MateBook X Pro

Er zijn talloze manieren om bestanden uit te wisselen tussen smartphone en pc. Zo kan je een bestand eerst uploaden naar Google Drive of je gebruikt diensten als Send Anywhere of WeTransfer. Anderzijds heb je ook nog die goede oude bluetooth of je gebruikt een usb-stick. Huawei heeft op MWC een manier getoond waarmee het allemaal nog makkelijker kan: OneHop.

[readmore articles="197900"]

Het bedrijf stopte een NFC-chip rechts naast de touchpad van zijn nieuwe Huawei Matebook X Pro-laptop en op die manier maakt hij contact met je smartphone. Zo kan je bestanden uitwisselen door je telefoon op de MateBook te leggen aan een overdrachtssnelheid van 30 MB/s. Verder kan je ook schermopnames maken door met je telefoon te schudden en vervolgens in één klapt te verzenden. Handig is ook dat je tekst in het klembord kan selecteren en via OneHop meteen naar een tekstdocument op je laptop brengt.

Matebook X Pro

De Huawei MateBook X Pro met screen-to-body ratio van 91 procent

Beperkingen en potentieel

Al zijn er wel beperkingen, want de feature werkt alleen met een selectie van Huawei-telefoons die op de laatste softwareversie draaien (EMUI 9.O) en die ook over de nodige hardware beschikken. Lees: Huawei heeft de feature alleen nog maar compatibel gemaakt met zijn Mate 20 Pro en we verwachten dat Huawei hetzelfde zal doen wanneer de nieuwe P30-reeks zal arriveren in maart. 

[readmore articles="197875"]

Toch zou OneHop nog wel eens een feature kunnen zijn waar we in de toekomst nog meer van zullen horen. De grootste besturingssystemen voor telefoons en pc's zijn respectievelijk Android en Windows, maar toch werken die twee nog maar heel beperkt samen. Al wil Microsoft graag steeds meer de brug maken tussen de twee. OneHop lijkt een handige functie om erg vlot die kleine zaken tussen telefoon en je laptop uit te wisselen, en het gebeurt sneller dan met de meeste andere methodes. Mogelijk zien we in de toekomst meer fabrikanten van laptops en pc's vergelijkbare features toepassen in hun toestellen die ze dan voor alle Android-toestellen compatibel maken.

Afbeelding van de nieuwe MateBook

Beschikbaarheid

OneHop werkt met de nieuwe Huawei MateBook X Pro en de voordelige MateBook 13 en MateBook 14 die allemaal op MWC 2019 werden geïntroduceerd. De high-end MateBook X Pro is beschikbaar vanaf 1600 euro voor een Intel Core i5-model en gaat tot 2000 euro. De kleinste MateBook 13 komt dan weer voor 999 euro voor de Core i5-variant en de duurste laptop zal je 1400 euro kosten. Voor de lichtste variant van de 14 inch MateBook 14 met Core i5 betaal je 1200 euro en de prijs loopt op tot 1500 euro als je de krachtigste Intel Core i7-processor wil. Het is niet bekend of de toestellen naar Nederland komen.

[readmore articles="197807"]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk