'Huawei Nexus 6 (2015) wordt gebaseerd op Mate 8'

'Huawei Nexus 6 (2015) wordt gebaseerd op Mate 8'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nexūs

Het gonst rondom Nexus-apparaten altijd van de geruchten en dat is dit jaar niet anders. Dit jaar horen we dat er twee Nexus-smartphones aan zitten te komen, gemaakt door Huawei en LG. Huawei zou een groter toestel maken, een soort Nexus 6-opvolger met een 5,7 inch-scherm. LG zou werken aan een opvolger voor de Nexus 5 en dat toestel zou voorzien worden van een 5,2 inch-scherm.

Lees meer: Nexus 5 (2015) wordt overwogen door LG

Het laatste gerucht is dat Huawei zijn toestel baseert op het prototype van de Mate 8. Deze opvolger van de Ascend Mate 7 wordt waarschijnlijk later dit jaar aangekondigd. De Mate 7 zelf heeft een 6 inch-scherm. De beoogde Nexus 6 (2015) zou een 5,7 inch-scherm krijgen met een QHD-resolutie. Volgens Chinese bronnen zou het toestel gemaakt worden van 'premium-materialen', wat vermoedelijk betekent dat het een aluminium behuizing krijgt.

Lancering in oktober

Het lijkt er niet op dat Google tijdens de aankomende Google I/O op 28 en 29 mei al met een nieuwe smartphone zal komen. Waarschijnlijk komt het bedrijf in ieder geval in de herfst met een nieuw Nexus-toestel dat dan hoogstwaarschijnlijk bij het uitkomen al draait op de volgende Android-release, Android M. Of dat toestel dan vergezeld wordt door een broertje is nog even afwachten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk