Huawei MediaPad M5 (Pro) officieel: tablets met Android Oreo

Huawei MediaPad M5 (Pro) officieel: tablets met Android Oreo

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei heeft zojuist twee nieuwe Androidtablets aangekondigd, de Huawei MediaPad M5 en M5 Pro. Deze tablets zijn eind maart in twee kleuren in Nederland en België verkrijgbaar.

Huawei MediaPad M5 en M5 Pro

Met de introductie van de nieuwe Huawei MediaPad M5 wil het merk Huawei een baanbrekend product in de markt zetten. Hiervoor hebben ze de tablet uitgerust met Harman Kardon-speakers en 'crystal clear'-2K-scherm dat gemaakt is van 2.5D-glas. Dit zorgt ervoor dat het glas licht gebogen is. De tablet komt op de markt in een 8,4 inch (M5) en een 10,8 inch-formaat (M5). Daarnaast is er ook een versie van de M5 met een M-Pen, deze heet de MediaPad M5 Pro. Het IPS-scherm van de tablets heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels.

Het apparaat heeft kleine schermranden en heeft de powerknop aan de rechterzijde. Het apparaat komt ook met een accessoire, een toetsenbord met HD-touchpad. Op deze manier kun je de MediaPad als laptop gebruiken. De Huawei MediaPad M5 Pro krijgt tevens een M-Pen. Deze beschikt over 4.096 drukgevoelige niveaus en stelt de gebruiker in staat om aantekeningen, tekeningen en ontwerpen op de tablet te maken. De S Pen van de Samsung Galaxy Tab S3 beschikt ook over 4.096 drukpunten.

De Harman Kardon-stereospeakers zijn voorzien van de Huawei Histen-technologie en moeten betere geluidskwaliteit in 3D produceren. Daarnaast is er ondersteuning voor Hi-Res-audio.

Huawei MediaPad M5

De tablets draaien op EMUI 8.0 Android 8.0 Oreo en beschikken over Huawei Kirin 960-octacorechipset samen met 4GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB intern geheugen. De MediaPad M5 beschikt over een accu van 5.100mAh en de 10,8 inch-tablets hebben een 7.500mAh-accu die worden geladen via de USB C-poort. Voor het maken van foto's ben je aangewezen op de 13 megapixelcamer achter of 8 megapixelcamera voor.

Beschikbaarheid Huawei MediaPad M5 en M5 Pro

De tablets zijn vanaf eind maart verkrijgbaar in Nederland en beschikbaar in de kleuren Champagne Gold en Space Grey. De wifi-variant van de Huawei MediaPad M5 Pro met M-Pen kost € 499 (4GB+64GB) en de LTE-versie kost € 549.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk