Huawei MatePad 11 Pro officieel: high-end tablet met Harmony OS

Huawei MatePad 11 Pro officieel: high-end tablet met Harmony OS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft een nieuwe hoogwaardige tablet voorgesteld: de MatePad 11 Pro. Het zijn de eerste tablet die draaien op het eigen Harmony OS. Huawei toont een aangepaste tablet-interface voor het startscherm met onderaan een taakbalk.

MatePad 11 Pro en Harmony OS

Een nieuwe generatie van de Huawei MatePad staat klaar, en die draait voor het eerst op Harmony OS. Tijdens een online lanceringsevenement van de MatePad 11 Pro zien het nieuwe startscherm van Harmony dat speciaal voor tablets is geoptimaliseerd. Onderaan is een taakbalk met links alle belangrijke apps en rechts de apps die op dat moment actief zijn.

Gerelateerde artikelen

Harmony OS-apps zijn ook automatisch voor het grote scherm geoptimaliseerd en ze werken ook met de Multi-screen-collaboration-functie waarmee je apps van je tablet op een pc streamt. Anderzijds kan je je tablet ook als tweede scherm gebruiken voor je pc.

De Multi-screen Collaboration

De Multi-screen Collaboration

12,6 inch OLED

De MatePad 11 Pro heeft een 12,6 inch OLED-scherm met een kleine inkeping in de bovenrand. Hij heeft een 90 procent screen-to-body-ratio. De tablet is ook uitgerust met acht luidsprekers die door Harman Kardon zijn geoptimaliseerd. Achterop zie je een rechthoekig camera-eiland. Er is een 13 MP hoofdcamera gevolgd door een 8 MP groothoeksensor. Verder is er een Time of Flight-camera (ToF) die portretfoto's maakt.

Huawei MatePad 11 Pro officieel: high-end tablet met Harmony OS

De MatePad 11 Pro komt met de Kirin 9000 als motor en er is een 10500 mAh accu die ervoor moet zorgen dat je de 14 uur van gebruik moet geven. Je kan de tablet ook verbinden met de magnetische keyboardcover met touchpad om vlotter te werken.

Gerelateerde artikelen

Wie liever creatief met de tablet aan de slag wil gaan kan de nieuwe M-Pencil van Huawei gebruiken met de MatePad Pro. Nieuw aan de pen is dat de werking geoptimaliseerd is om bewegende animaties te bewerken op het scherm.

De MatePad met zijn keyboardcover

De MatePad met zijn keyboardcover

Prijzen en beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de Huawei MatePad 11 Pro en zijn accessoires beschikbaar zijn, en ook de prijzen zijn nog onbekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk