Huawei Mate Xs officieel: stevigere, vouwbare telefoon met Kirin 990

Huawei Mate Xs officieel: stevigere, vouwbare telefoon met Kirin 990

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft de nieuwe, vouwbare Mate Xs aangekondigd. De telefoon zou duurzamer zijn en hij komt met een Kirin 990, 5G-functionaliteit en HMS.

Huawei Mate Xs

Huawei heeft een nieuw, vouwbaar vlaggenschip aan de wereld getoond: de Mate Xs. Het bedrijf presenteerde de opvolger van de Huawei Mate X tijdens een online-conferentie als alternatief voor het afgelaste Mobile World Congress in Barcelona.

De Mate Xs is opnieuw een vouwbare telefoon die opnieuw met 5G-functionaliteit werkt. Huawei pakt ook uit met een vernieuwd design dat volgens het bedrijf duurzamer zou zijn vergeleken met zijn voorganger en de telefoon werkt met Huawei Mobile Services.

Huawei Mate Xs

Groot vouwbaar scherm

De Mate Xs heeft een 8 inch scherm als hij opengevouwen is, zodat je er makkelijk een boek op kunt lezen, games kunt spelen of kunt browsen. Het scherm is voorzien van een dubbele plymeerlaag voor extra duurzaamheid. Daarnaast heeft Huawei de Falcon Wing-scharniermechanisme van de verbeterd waardoor het 30 procent sterker is dan titanium.

Huawei Mate Xs

- 6,38 inch / 2480 x 892 pixels / 25:9

- 6,6 inch / 2480 x 1148 pixels / 19:5:9

- 8 inch / 2480 x 2200 pixels / 8:7

Afmetingen uitgevouwen: 146.2 x 161.3 x 5.4mm

Afmetingen dichtgevouwen: 78.5 x 161.3 x 11mm

Gewicht: 300 gram

Huawei Mate Xs

Huawei heeft de Mate Xs voorzien van een 40 MP hoofdcamera (f/1.8), een 8 MP telecamera (f/2.4) met 3x optische zoom en OIS, een 16 MP groothoekcamera (f/2.2) en een ToF-camera.

De nieuwe Kirin 990-chipset met 5G-ondersteuning is aan de Mate Xs toegevoegd. Het energieverbruik is volgens Huawei 24 keer beter en zijn de prestaties algemeen sneller dan zijn voorganger. Huawei geeft ook aan dat de 5G-chipset zo'n 88 procent sneller is dan die van de Galaxy Fold van Samsung. De Huawei Mate Xs heeft daarnaast een 4.500 mAh-accu met een 55 watt-oplader die 2,3 keer sneller laadt als de Galaxy Fold. De vouwbare telefoon wordt verder voorzien van 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslag.

EMUI 10 gebaseerd op Android 10

De Mate Xs wordt geleverd met Android, om exact te zijn EMUI 10 dat gebaseerd is op Android 10. Huawei's eigen Mobile Services-software is tevens op dit apparaat aanwezig. Dat betekent dat Google-apps op de Mate Xs ontbreken. Daarnaast heeft de Chinese fabrikant de software aangepast voor het vouwbare scherm van de Mate Xs. Deze ondersteunt nu onder andere een drag-and-drop-systeem voor zevende schermen een een nieuwe multi-window.

Huawei Mate Xs kopen 

De Huawei Mate Xs wordt wereldwijd in maart gelanceerd voor een adviesprijs van 2499 euro. Het is niet bekend of dit vouwbare apparaat naar de Benelux komt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk