Huawei lanceert vouwbare Mate Xs 2 en twee slimme horloges

Huawei lanceert vouwbare Mate Xs 2 en twee slimme horloges

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft tijdens een lanceringsevenement zijn volgende vouwbare smartphone gelanceerd: de Huawei Mate Xs 2. het toestel heeft opnieuw een scherm dat aan de buitenkant vouwt. Verder is de Huawei Watch GT3 Pro aangekondigd samen met de Huawei Band 7-fitnesstracker.

Huawei Mate Xs 2

Er staat een nieuwe generatie klaar van Huawei's vouwbare Mate X-serie, dat maakt het merk bekend tijdens een evenement in China. De Huawei Mate Xs 2 is opnieuw een toestel met het scherm aan de buitenkant vouwt, anders dan zijn voorganger de Mate X2 die nog langs de binnenkant vouwde. Huawei's nieuwste toestel volgt daarmee het pad van de Mate Xs die ook naar buiten vouwde.

Het is opvallend dat deze telefoon in vergelijking met zijn voorganger een wat kleiner 7,8 inch scherm heeft als je hem openvouwt. De Mate X2 had een 8,0 inch paneel. Huawei gebruikt een Full HD AMOLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid en dichtgevouwen is er een kleiner 6,5 inch paneel. Opmerkelijk is dat Huawei ditmaal een 32 MP selfiecamera in het scherm stopt, want het bedrijf was eerder van mening dat gebruikers de hoofdcamera zouden inzetten voor selfies. Naast de hoofdcamera is er namelijk een scherm dat als viewfinder kan dienen.

Grotere accu en Harmony OS

Huawei kan niet langer zijn eigen chipsets bouwen en daarom gebruikt het merk de processors van Qualcomm. Toch gaat het niet om de laatste Snapdragon 8 Gen 1, maar om een 4G-versie van de Snapdragon 888. Het merk mag door de handelssancties geen 5G-technologie gebruiken.

Huawei lanceert vouwbare Mate Xs 2 en twee slimme horloges

De Mate Xs 2 heeft een 66W snellader in plaats van de 55W oplader van zijn voorganger en ondanks de kleinere behuizing is de accucapaciteit er op vooruit gegaan. De telefoon komt met een 4.880 mAh accu vergeleken met het 4.500 mAh exemplaar in de Mate X2.De camera(s bestaan uit een 50 MP hoofdlens, een 13 MP groothoeklens en een 8 MP telecamera. De Mate Xs 2 werkt met Harmony OS 2 en je kan daarmee geen Google-apps op Play Store gebruiken.

De Mate Xs 2 is enkel in China voorgesteld en het is niet bekend of hij ook naar Nederland en België komt. Het toestel is goedkoper dan zijn voorgangers die telkens 2.499 euro kostten. De Mate Xs 2 kost omgerekend en met toepassing van onze btw 1.739 euro.

Huawei Watch GT 3 Pro

Huawei heeft verder een pro-versie aangekondigd van zijn Watch GT 3, die we recent op de redactie konden testen. De Pro-versie komt in twee modellen: de Watch GT 3 Pro Titanium en de Watch GT 3 Pro Ceramic. De Titanium is het grootste model met een formaat van 46,6 mm en een 1,43 inch scherm. Hij is beschikbaar met een rubberen of lederen bandje en heeft een horlogekast van Titanium. De Ceramic is uiteraard met keramiek afgewerkt en heeft een 42,9 mm formaat en een 1,32 inch scherm. Voor de twee modellen gaat het om een AMOLED-paneel dat door hoogwaardig saffierglas wordt beschermd tegen krassen.

De twee horloges werken op Huawei's Harmony OS 2-systeem en op het vlak van sportactiviteiten tracken gaan ze nog een stap verder dan de Watch GT 3. Zo is er een uitgebreide analyse van de sportprestaties van duikers. Ze kunnen hun duiksnelheid en diepte monitoren en er is ook ademhalingstraining voorzien en het horloge geeft veiligheidswaarschuwingen. Er zijn verder ook zo'n uitgebreide functionaliteiten voor golfers. Zij kunnen hun slag analyseren en ontvangen tips. De Watch GT 3 Pro heeft ten slotte ook ingebouwde kaarten van 300 golfterreinen.

Huawei lanceert vouwbare Mate Xs 2 en twee slimme horloges

De Titanium-versie kan na een oplaadbeurt 14 dagen mee, of 8 dagen bij intensief gebruik. Voor de Ceramic is dat respectievelijk 7 of 4 dagen. Het is nog niet bekend of de Watch GT 3 Pro ook buiten China zal verschijnen. Omgerekend en met toepassing van BTW kost hij minstens 432 euro. De Watch GT 3 is vanaf 299,99 euro te koop.

Huawei Band 7

En als laatste nieuwe product is er nog de voordeligere Band 7, dat is de laatste telg in een serie van fitnesstrackers. De Band 7 heeft een 1,46 inch AMOLED-scherm met een rechthoekige vorm. Hij is een millimeter dunner dan zijn voorganger en laat je kiezen uit 8.000 wijzerplaten. De accu houdt het 14 dagen vol en daarna moet je de magnetische oplader aansluiten.

De Band 7 komt met een hartslagsensor en hij kost omgerekend en met btw 46,72 euro. Over de prijs in Nederland en België is niets bekend en je kan hem hieronder zien met bandjes in vier verschillende kleuren.

Huawei lanceert vouwbare Mate Xs 2 en twee slimme horloges
De populairste artikelen over Huawei

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk