Huawei Mate X2 komt op 22 februari met volledig nieuw design

Huawei Mate X2 komt op 22 februari met volledig nieuw design

Huawei komt deze maand met een nieuwe, vouwbare telefoon. De Mate X2 vouwt dit keer naar de binnenkant en zou daarmee steviger moeten zijn dan zijn voorgangers. Het vlaggenschip verschijnt op 22 februari.

Huawei Mate X2

De Huawei Mate Xs die in het voorjaar van 2020 op de markt kwam, was in de eerste plaats een kleine update van zijn voorganger, de Mate X. Voor de volgende foldable die voor de deur staat bij Huawei, trok de fabrikant wel opnieuw naar de tekentafel. Huawei heeft op Chinese sociale media bevestigd dat de Mate X2 op 22 februari wordt onthuld.

Met de Mate X2 voegt het Chinese merk een belangrijke designwijziging doorn, dat blijkt uit gelekte informatie van Digital Chat Station. De Mate X2 zal vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Z Fold 2 langs de binnenkant vouwen in plaats van de buitenkant. Op die manier moet het scherm beter beschermd zijn tegen eventuele schade. Het scherm is nog altijd het zwakste aspect van een foldable omdat het nog altijd krasgevoeliger is vergeleken met normale telefoons. De nieuwe designrichting lijkt dus een logische stap van Huawei.

Huawei Mate X2 komt op 22 februari met volledig nieuw design

De Huawei Mate Xs uit 2020

Al zal de Mate X2 als gevolg wel een kleine functionaliteit missen: de mogelijkheid om de hoofdcamera voor selfie te gebruiken en terwijl jezelf te zien op het scherm. Tenzij de Mate X2 een tweede scherm heeft op de achterkant van de behuizing, lijkt het erop dat deze functie verdwijnt.

Gelekte specificaties

Volgens geruchten komt de Mate X2 met een groot 8,01 inch scherm aan de binnenkant. Het paneel heeft een resolutie van 2480 x 2200 pixels. verder is er een tweede scherm zoals bij de Z Fold 2, maar dat zit eveneens aan de voorkant. Het paneel heeft een grootte van 6,45 inch en een resolutie van 2700 x 1160 pixels. Daarnaast werkt de telefoon uiteraard met Huawei's Kirin 9000-chipset en er is een 4400 mAh accu die je met een 66 watt snellader oplaadt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Huawei? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Huawei Mate X2
4500 mAh
8,0 inch - 2200 x 2480 px
256/512 GB
Kirin 9000

Meer info

Lees meer over:
Huawei Foldables Huawei Mate X2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties