Huawei Mate X officieel: eerste vouwbare 5G-telefoon

Huawei Mate X officieel: eerste vouwbare 5G-telefoon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Huawei Mate X is officieel aangekondigd. Wij hebben alle details over Huawei's vouwbare telefoon voor je op een rij gezet.​​

Huawei

Huawei heeft in 2018 206 miljoen smartphones verscheept en toonde een groei in de verkoop van tablets, pc, en wearables en IoT-producten. Zo heeft de Chinese fabrikant 4 keer meer laptops verkocht dan in 2017. Huawei wil net als andere fabrikanten een Connected Future waarbij IoT in huis en op kantoor centraal staat. Daar horen ook Huawei's producten bij zoals de nieuwe Huawei Matebook X Pro en natuurlijk de vouwbare telefoon van Huawei, de Mate X.

Huawei Mate X

De Huawei Mate X is officieel gelanceerd. Het scherm van deze vouwbare telefoon is vergelijkbaar met die van Royole, het bedrijf dat met 's werelds eerste opvouwbare smartphone kwam. Het vouwbare scherm van de Mate X heeft een Falcon Wing Design en beslaat zowel de voorkant als de achterkant van het geheel. Zo is er meer schermoppervlakte aanwezig, namelijk een 6,6 inch en een 6,38 inch-scherm verdeelt over de voor- en achterkant.

Als je de Mate X openvouwt, krijg je een 8 inch scherm. Schermranden zijn daarnaast minimaal en er is ook geen notch aanwezig. In de 'sidebar' van de Mate X is de camera te vinden, en die is uiteraard afkomstig van Leica. Eenmaal ingeklapt is de Mate X 11mm dik en uitgeklapt is het aan een zijde 5.4mm dik.

[readmore articles="197807"]

Dit scherm dus functioneert anders dan die van de Galaxy Fold van Samsung. De verschillen tussen beide ontwerpen kun je in dit artikel bekijken.

Huawei Mate X presentatie

Je kan de Mate X dus met één hand bedienen als dubbelgevouwen is, maar ook als een tablet gebruiken als hij opengeklapt is. Zo kun je makkelijk YouTube-filmpjes kijken op de Mate X als tablet, of bellen met je vrienden als de Mate X ingeklapt is.

Huawei Mate X

Huawei Mate X specificaties

De Mate X wordt aangedreven door een 7 nanometer Kirin 980, dezelfde processor als die van de Huawei Mate 20 Pro en ook de Honor View 20 en beschikt ook over 5G-functionaliteit. Huawei gebruikt hier zijn nieuwe Balong 5000 5G-modem voor. Deze modem kan respectievelijke downloadsnelheden behalen van 4,6 gigabits per seconde (gbps) of 6,5 gbps. Dat is het tienvoudige van de huidige 4G LTE-limieten. De bestaande Huawei Mate 20 X zal ook de upgrade naar 5G krijgen, zo noemde Huawei. Ze verwachten dat er ergens in juni 5G voor consumenten zal worden uitgerold die werkt met de 5G-verbinding van de Mate 20 X en de Mate X.

Verder is er een 4500 mAh-accu en 55W snellaadtechnologie die de Mate X in 30 minuten voor 85% oplaadt (!). Dat zou dan momenteel de snelste tijd zijn waarin een smartphone kan worden opgeladen. De bijbehorende 55W SuperCharge-oplader laadt niet alleen de Mate X op, maar ook andere apparaten.

Hands-on

Onze hands-on van de Huawei Mate X vanaf MWC 

Huawei Mate X beschikbaarheid

De Huawei Mate X met 8 GB RAM en 512 GB opslag is vanaf medio 2019 voor 2299 euro beschikbaar in de kleur Instellar Blue. Meer kleuren zijn onderweg. Er is ook een officiële case voor de Mate X beschikbaar die het apparaat beschermt. Het is nog niet bekend of het apparaat in Nederland gelanceerd wordt.

Huawei Mate X

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk