'Huawei Mate X wordt eind deze maand opnieuw gelanceerd'

'Huawei Mate X wordt eind deze maand opnieuw gelanceerd'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Mate X

De eerste vouwbare telefoons van Samsung en Huawei, de Galaxy Fold en de Mate X respectievelijk, hebben een valse start genomen. Nog voor de telefoon in verkoop gingen, werden ze intern weer naar de tekentafel gestuurd. Eerst gebeurde dat met de Galaxy Fold, nadat verschillende schermen van testexemplaren het hadden begeven. Uiteindelijk volgde nadien ook de Mate X, en de Galaxy Fold ging ondertussen weer in verkoop, zij het slechts in een beperkt aantal markten.

Een nieuw bericht dat afkomstig is van de Chinese nieuwssite 'Sina Technology' stelt nu dat de Fold eind deze maand nog in verkoop gaat in China. Het apparaat zou nu al in massaproductie zijn, maar het lijkt erop dat de Mate X ook in een kleinere voorraad zal worden geproduceerd, net zoals de Fold. Met de verbeteringen die aan het scherm zijn aangebracht, zou de telefoon ook moeilijker zijn om te produceren.

Huawei Mate X hands-on

Verder wordt er niet gesproken over de precieze verbeteringen die zijn doorgevoerd. Eerder leerden we wel dat het apparaat een upgrade zal krijgen naar de nieuwere Kirin 990-processor van Huawei. Bij Samsung werden verbeteringen aangebracht aan het scherm en het scharnier van het product. Al zagen we recent in een testvideo van het populaire YouTube-kanaal 'JerryRigEverything' dat het scherm van de Fold nog steeds kwetsbaarder is vergeleken met de meeste andere telefoons.

Beschikbaarheid

Voorlopig is het dus nog maar de vraag of Huawei's vouwbare telefoon met 5G ook buiten China zal worden verkocht, omdat hij in kleinere aantallen zal worden geproduceerd. Voorlopig blijft het ook nog wachten op een officiële, nieuwe lancering van Huawei. Als de informatie uit dit gerucht klopt, dan zou die voor het einde van deze maand nog moeten volgen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk