Huawei Mate 9-update brengt nieuwste beveiligingspatch

Huawei Mate 9-update brengt nieuwste beveiligingspatch

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 9-update

De MHA-AL00C00B153-update wordt sinds eind deze week uitgerold en installeert de nieuwste Android-beveiligingspatch. De Huawei Mate 9 zat op die van 1 november, maar heeft na de update de 1 december-patch. DIe dicht een aantal gevaarlijke lekken in het Android-besturingssysteem, en kwam begin deze maand al beschikbaar voor onder meer Nexus-smartphones.

Huawei introduceert ook tien keer digitale zoom in de camera-app van de Mate 9, zodat je verder kunt inzoomen. Het precieze nut daarvan is onduidelijk, want bij digitale zoom gaat de kwaliteit van de foto/video hard achteruit. Beter worden de resultaten dus niet, zo is de ervaring. Misschien heeft Huawei een oplossing weten te creëren met de dubbele Mate 9-camera, maar dat is nog onduidelijk. De laatste vernieuwing van de update zijn kleine snelheidsverbeteringen in de hard- en software, waardoor de smartphone iets sneller en stabieler zou draaien.

Beschikbaarheid

Huawei rolt de update gefaseerd uit, wat betekent dat hij dagelijks voor steeds meer gebruikers beschikbaar komt. Je krijgt vanzelf een melding als de update klaarstaat voor jouw Mate 9, maar dit kun je ook handmatig checken. Ga daarvoor naar de instellingen van de smartphone, klik op 'Over de telefoon' en dan op 'Systeem updates'. De MHA-AL00C00B153-software is 278MB groot en kan dus het beste via een wifi-verbinding gedownload worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk