Bèta voor Huawei Mate 9 met Android 8.0 Oreo van start

Bèta voor Huawei Mate 9 met Android 8.0 Oreo van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oreo voor de Huawei Mate 9

Eigenaren van de Huawei Mate 9 kunnen zich aanmelden voor een net geopend bètaprogramma op basis van Android 8.0 Oreo en EMUI 6.0. Met deze nieuwe bètatest wil Huawei de bezitters van een het vlaggenschip uit 2016 feedback vragen over de nieuwste Androidversie. Door een dergelijke vaak redelijk grootschalige test uit te voeren, is het de bedoeling om bugs eruit te halen en feedback te verzamelen.

Om je aan te melden hiervoor, moeten er een aantal stappen worden genomen. Allereerst download je hier de laatste versie van de Huawei Beta-app en log je in met je Hauwei-ID. Daarnaast moet je Mate 9 op de laatste firmware draaien, MHA-L29C432B194, anders zal de bètatest niet in de app worden weergegeven. Dan zal Huawei je aanmelding eerst moeten bevestigen alvorens de OTA-update op het toestel binnenkomt.

Het kan heel goed zijn dat niet alles in deze bèta naar behoren werkt. Daarom is het ook een testversie. Problemen die je tijdens het testen zijn opgevallen, kun je dan in de app melden aan Huawei. Meer infor over de bèta vind je op deze site.

De Chinese fabrikant bracht in november vorig jaar ook een testversie van Android Nougat uit voor verschillende toestellen, waaronder de Huawei P9 en Huawei Mate 8. Deze smartphones ontvingen in januari van dit jaar de definitieve Nougat-update.

Android O

Android O bevat weer diverse nieuwe functies en verbeteringen. Zo kunnen in deze versie notificaties worden gebundeld en van een achtergrondkleur worden voorzien. De in Android 7.1 Nougat geïntroduceerde rondje icoontjes kunnen nu ook aangepast worden door bijvoorbeeld animaties er aan toe te voegen.

De komst van Android 8.0 Oreo maakt het ook mogelijk om thema's toe te passen op standaard Android, zonder ingrijpende wijzigingen aan het systeem aan te brengen. Dit werkt met Substratum, en wordt ondersteund in EMUI 6.0.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk