Uitrol Android 8.0 Oreo voor Huawei Mate 9 gepland in december

Uitrol Android 8.0 Oreo voor Huawei Mate 9 gepland in december

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oreo voor de Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is het vlaggenschip van de Chinese fabrikant van 2016. Eigenaren van dit Huawei-toestel kunnen op korte termijn een firmware-update naar Android 8.0 Oreo verwachten. Dit geldt ook voor Huawei Mate 9 Porsche Design-bezitters.

Wij hebben namelijk vanuit Huawei Nederland te horen gekregen dat men momenteel Oreo aan het testen is voor dit toestel en dat de definitieve uitrol van deze nieuwe Androidversie gepland staat op december, met een eventuele uitloop naar begin januari.

Slag om de arm

De uitloop naar begin januari is gebaseerd op minder leuke ervaringen uit het verleden. Dat ging om de Huawei Ascend P7. Voor dit toestel werd een firmware-update uitgerold, die nog wat bugs bevatte. Hierdoor had een hele groep mensen een hele lange periode last van vervelende problemen, en dit wil Huawei te allen tijde voorkomen.

Ze hebben daarom een extra test in het hele proces ingebouwd, die de laatste bugs moet gladstrijken. Pas dan zal de definitieve uitrol van start gaan. Mochten er zich in deze extra test problemen voordoen, dan kan het dus begin januari worden alvorens de Oreo-update verspreid wordt.

Bètatest Android Oreo

Eigenaren van de Huawei Mate 9 kunnen zich nu al aanmelden voor het bètaprogramma dat is gebaseerd op Android 8.0 Oreo en EMUI 6.0. Meer info over de bèta vind je op deze site. De eerste screenshots en foto's van deze Oreo-bètatest op de Mate 9 zijn overigens al opgedoken. Deze beelden geven ons inzicht in hoe deze Androidversie met Huawei's aanpassingen er uit kan komen te zien.

Android Oreo bevat natuurlijk weer diverse nieuwe functies en verbeteringen. Zo kunnen in deze versie notificaties worden gebundeld en van een achtergrondkleur worden voorzien. De in Android 7.1 Nougat geïntroduceerde rondje icoontjes kunnen nu ook aangepast worden door bijvoorbeeld animaties er aan toe te voegen. Naast deze nieuwe functies heeft Huawei ondersteuning voor Oreo's Project Treble toegevoegd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk