'Huawei Mate 30-scherm gelekt, grotere scherminkeping dan voorganger'

'Huawei Mate 30-scherm gelekt, grotere scherminkeping dan voorganger'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het scherm van de Huawei Mate 30 is gelekt en we zien een grotere scherminkeping dan bij de kleine 'waterdruppelnotch' van de Mate 20. Waarom Huawei daarvoor kiest, is nog niet bekend.

Huawei Mate 30-scherm

De Huawei Mate 30 Pro was de afgelopen weken een onderwerp van meerdere lekken. We zagen alvast de cirkelvormige camera-opstelling aan de achterkant, waar we vermoedelijk vier camera's mogen verwelkomen. Verder weten we dat het scherm opnieuw een brede inkeping krijgt om geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk te maken. Dit keer is er voor het eerst een beeld gelekt van het vermoedelijke schermpaneel van de 'gewone' Mate 30.

[readmore articles="202066"]

Op de Chinese sociale mediasite Weibo is een beeld verschenen wat ons een idee moet geven van het scherm, en we zien meteen dat de Mate 30 vermoedelijk een grotere scherminkeping krijgt dan zijn voorganger. Vorig jaar verscheen de Mate 20 met een groter 6,53 inch scherm met waterdruppelinkeping, wat eind 2018 nog een vrij zeldzaam beeld was. 

[readmore articles="202062"]

Beeld van het gelekte scherm

Trukendoos

Het is nog niet duidelijk waarom Huawei dit keer voor een dergelijke 'notch' kiest, want de geavanceerde gezichtsherkenning die ook dit keer voor de Pro-versie gepland is, zal vermoedelijk niet passen in de inkeping van de Mate 30. Mogelijk heeft Huawei dus nog andere trucs achter de hand, zoals bijvoorbeeld een tweede selfiecamera die moet zorgen voor betere selfies met het bokeh-effect. Dat zijn foto's waarbij een mate van onscherpte wordt toegevoegd aan elementen in een foto, op basis van de afstand waarop ze zich tot je lens bevinden. Eerder zagen we dat onder andere de S10 Plus van Samsung zo'n dubbele selfiecamera kreeg.

Wat denk jij van het idee van een dubbele selfiecamera bij de Mate 30, of verwacht jij dat Huawei met andere verrassingen komt in de 'notch' van zijn nieuwe telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk