Huawei Mate 30 Pro in Spanje gelanceerd zonder Google-apps

Huawei Mate 30 Pro in Spanje gelanceerd zonder Google-apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spanje krijgt als eerste land de langverwachte Huawei Mate 30 Pro, zonder Google-apps en diensten weliswaar. Het apparaat is ook met beperkte voorraad beschikbaar.

Huawei Mate 30 Pro

De Huawei Mate 30 Pro-lancering vond plaats in september, maar maanden later is het nieuwe Huawei-vlaggenschip nog niet in Nederland gearriveerd. Ondertussen is de telefoon recent gelanceerd in Spanje, dat meldt onder meer het Duitse Winfuture. De telefoon is er beschikbaar in beperkte voorraad en Google-apps en diensten werken niet op het apparaat.

Dat is ook de reden waarom het apparaat zo aarzelend wordt uitgerold op ons continent. Door het handelsverbod dat Huawei in de Verenigde Staten boven het hoofd hangt, kan het het bedrijf geen software of hardware verhandelen met Amerikaanse bedrijven, en dat geldt ook voor Huawei's Android-licentie. Huawei kan dus geen Google-apps gebruiken en doet beroep op zijn eigen alternatief aan app: Huawei Mobile Services, of HMS.

[readmore articles="202347"]

Het toestel

De Huawei Mate 30 Pro is beschikbaar in een variant met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. Het apparaat komt met de nieuwe Kirin 990-processor die het volgend jaar zal opnemen tegen de Snapdragon 865 van Qualcomm en de Exynos 9830 van Samsung. De telefoon heeft daarnaast een 'watervalscherm' met stevige, gebogen schermranden, en aan de zijkant vind je touch-knoppen ter vervanging van klassieke knoppen.  Huawei pakt ook uit met een opmerkelijke camera-opstelling met twee 40 MP camera's: een hoofdlens en groothoeklens. Ten slotte is er 8 MP een telecamera aanwezig die 3x optische zoom heeft en een ToF-camera.

Beschikbaarheid

De vraag blijft wanneer we die intrigerende hardware voor het eerst in handen zullen kunnen nemen, want het is nog niet bekend of en wanneer het toestel in Nederland zal verschijnen. Na de lancering in München zei Huawei alleen dat de telefoon later in Europa verschijnt. Ook Huawei Nederland kon onze redactie nog niets meer vertellen over de beschikbaarheid in ons land. Meer nieuws over de status van het handelsverbod van Huawei lees je in dit artikel.

[readmore articles="203523"]

Het toestel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk