'Huawei Mate 30 Pro en MediaPad M6 in bundel te koop in Europa'

'Huawei Mate 30 Pro en MediaPad M6 in bundel te koop in Europa'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 30 Pro 

De Huawei Mate 30 Pro is op weg naar Europese landen. Dat raakte recent bekend toen de berichten verschenen over een komst naar Spanje, waar de telefoon in beperkte aantallen beschikbaar zal zijn. Winfuture, de nieuwssite van de Duitse geruchtenverspreider Roland Quandt heeft nu meer informatie verkregen over de plannen van Huawei.

De Mate 30 Pro zal beschikbaar zijn in de kleur Space Silver in de versie met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. Dat kon Quandt zien in de systemen van Spaanse retailers. Het gaat niet om toestellen die via grijze import beschikbaar zijn, maar om apparaten die in beperkte voorraden rechtstreeks van Huawei zelf afkomstig zijn. Huawei bereidt ook een actie voor waarbij de telefoons te koop worden aangeboden samen met de MediaPad M6-tablet van het bedrijf. Die werd in juni voorgesteld, maar sindsdien is hij nog niet naar Europese landen gekomen. De twee producten zal je voor 1200 euro kunnen bestellen.

Huawei Mate 30 Pro

In bundel verkopen

Zo'n bundel van de Mate 30 Pro en Huawei's high-end-tablet moet de verkoop van Mate 30 Pro-telefoons een duwtje in de rug geven. Door het handelsverbod waar Huawei onder lijdt in de Verenigde Staten kan het bedrijf niet langer op Googles Android-licentie beroep doen voor nieuwe toestellen, en op het Mate 30 Pro-vlaggenschip draaien dus geen Google-apps- en diensten.

Huawei MediaPad M6

De Huawei MediaPad M6

Het ontbreken van die functionaliteit kan potentiële kopers afschrikken, en de telefoon aanbieden samen met MediaPad M6 zou de verkoop dus een boost moeten geven. De MediaPad M6 werkt met Android Pie en Google-apps- en diensten zijn op dit apparaat wel beschikbaar. De tablet kost los omgerekend 447 euro en samen met de 256 GB-versie van de Mate 30 Pro zouden beide producten samen zo'n 1646 euro waard zijn. Het is nog niet bekend wanneer we de toestellen ook in Nederlandse winkels zien verschijnen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk