Eerste geruchten Huawei Mate 30 Pro: grote accu en razendsnel opladen

Eerste geruchten Huawei Mate 30 Pro: grote accu en razendsnel opladen
De eerste geruchten van de komende Huawei Mate 30 Pro zijn gearriveerd. Ze schetsen een redelijk voor de hand liggend beeld, met een groter scherm dan de P30 Pro, een grote accu en opladen met maar liefst 55 watt.

Huawei Mate 30 Pro

Voor Huawei-fans is het even goed opletten: de Huawei P30 en P30 Pro zijn nog maar net afgekoeld van hun lancering afgelopen maart of de geruchtenmolen van de Mate 30 Pro wordt bij deze alweer opgestart. De Chinese site new.qq zet alvast een aantal specificaties van dit komende toptoestel op een rijtje. Het is goed om hierbij een korreltje zout te nemen: de betrouwbaarheid van deze bron weten we immers niet en het zou zomaar foutieve informatie kunnen zijn. Dat gezegd hebbende zijn de gelekte specificaties redelijk voor de hand liggend.

Huawei Mate 30 Pro gerucht

Render op basis van geruchten over de Mate 30 Pro

Zo wordt er als eerste een 6,71 inch OLED-scherm genoemd, met een nog onbekende resolutie. Dit scherm wordt gemaakt door BEO, die vaker OLED-schermen voor Huawei heeft gemaakt. Het scherm zal aan vier kanten gecurved zijn om de schermranden zo klein mogelijk te maken. De Huawei P30 Pro heeft een schermgrootte van 6,47 inch en de Mate 20 Pro van 6,4 inch. Onder het scherm is een vingerafdrukscanner aanwezig. Of dit een optisch of een ultrasonisch exemplaar is, is nog niet duidelijk. Huawei heeft tot nu toe enkel optische exemplaren ingezet. 

[readmore articles="197176,199152"]

De gebruikte processor zal de op het 7-nm procédé gemaakte Kirin 985 zijn, samen met de al eerder aangekondigde Balon 5000 modem voor het mogelijk maken van 5G. Het ligt voor de hand dat er ook een gewone 4G-variant komt voor markten waar nog geen 5G aanwezig is, zoals de komende paar jaar nog in de Benelux zal zijn.

Huawei P30 Pro - close up

Camera-setup van P30 Pro

Aan de achterzijde zullen er net als bij de P30 Pro 4 camera's zijn, met waarschijnlijk een combinatie tussen een gewone camera, groothoeklens en een ToF-sensor zijn, met als logische toevoeging het bijzondere periscope zoomsysteem van de P30 Pro om tot 10x te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies.

De accu zal een 4.200 mAh exemplaar zijn, hetzelfde als de Mate 20 Pro en P30 Pro. Andere apparaten via de achterkant draadloos opladen zal ook tot de mogelijkheden behoren met een snelheid tot 10 watt, waar dit tot nu maximaal met 5 watt mogelijk was. Bedraad opladen zal razendsnel kunnen met maar liefst 55 watt, een stap omhoog ten opzichte van de al forse 40 watt van de P30 Pro. We verwachten de aankondiging van de Mate 30 Pro rond oktober, het tijdstip dat de Mate 20 Pro ook werd aangekondigd. Tot die tijd zullen er weer de nodige geruchten en informatie worden verspreid, die je kan lezen op onze site.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties