'Huawei Mate 30 Pro krijgt 90 Hz scherm en vier camera's achterop'

'Huawei Mate 30 Pro krijgt 90 Hz scherm en vier camera's achterop'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 30 Pro

De Mate 20 Pro draait volledig om sterke prestaties, terwijl de P-vlaggenschepen van Huawei in de eerste plaats focussen op de camera. De meeste Android-fans zouden natuurlijk in de eerste plaats willen weten op welk besturingssysteem de Mate 30 Pro zal draaien, maar het is natuurlijk moeilijk te overzien hoe de crisis tussen China en de Verenigde Staten zich zal verderzetten. Wat we wel weten is dat er nieuwe informatie is gedeeld over de Mate 30 Pro door de Chinese nieuwssite Ithome.

We leren daarin dat Huawei dit keer kiest voor een opmerkelijk groter scherm, namelijk een OLED-paneel van 6,71 inch, ten opzichte van de 6,39 inch van de Mate 20 Pro. Bij de vorige mate waren er duidelijke buigingen in het scherm langs weerskanten, maar dit keer zouden we ook buigingen aan de boven- en onderkant mogen verwachten. Het lijkt ons dat als die informatie klopt, zo'n gebogen randen enkel om esthetische redenen worden toegevoegd. Een gebogen scherm aan de zijkanten, zorgt ervoor dat een toestel beter in je hand rust, maar dat is met gebogen randen aan de boven-en onderkant niet meteen het geval.

Conceptafbeeldingen van de telefoonConceptafbeelding van de Mate 30 pro op basis van de nieuwe geruchten

Snellaadtechnologie

Daarnaast gaat Huawei dit keer ook de verversingsgraad van het scherm aanpakken, zodat we net als bij de OnePlus 7 Pro een 90 HZ refreshrate krijgen. Eerst zagen we gaming-telefoons als de ASUS ROG Phone of de Razer Phone die technologie introduceren, maar het lijkt zich ook verder te zetten naar andere vlaggenschepen.

Op de achterkant zouden we dit keer vier camera's mogen verwachten, maar het is niet duidelijk uit wat voor lenzen die opstelling zal bestaan. Wat wel behouden blijft, is de 4200 mAh accu die voor een uitstekende accuduur zorgde bij de Mate 20 Pro. Huawei zou wel een nieuwe oplaadtechnologie lanceren, genaamd '55W SuperCharge', die volgens de geruchten sneller is dan OPPO's huidige 50 watt Super VOOC-snellaadtechnologie. We verwachten de Mate 30 Pro opnieuw in de laatste maanden van 2019 te mogen verwelkomen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk