'Huawei Mate 30 Pro geeft Note 10 het nakijken met twee 40 MP camera's'

'Huawei Mate 30 Pro geeft Note 10 het nakijken met twee 40 MP camera's'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 30 Pro-camera

Deze week is Note-week, want woensdag gaat Samsung het doek lichten van zijn vlaggenschip voor het najaar, de Galaxy Note 10. Toch vraagt ook de grote concurrent de aankomende Mate 30 Pro heel even wat tijd in de spotlights nu een nieuw gerucht over de camera van de telefoon is opgedoken. De bekende geruchtenverspreider Ice Universe meldt op Twitter dat de nieuwe 'vriend' van Huawei dit keer twee 40 MP camera's op de achterkant krijgt.

Dat wil zeggen dat naast de hoofdcamera ook de groothoeklens van de telefoon op meer megapixel, en dus meer details in foto's, getrakteerd wordt. Belangrijker is de sensorgrootte. Volgens Ice Universe mogen we van Samsung opnieuw een 1:2,55 inch sensor verwachten, wat normaal is gezien de beperkte ruimte in de behuizing van een smartphone. Al heeft komt Huawei dit keer met grotere sensors, een 1/1,15 inch exemplaar en een 1/1,7 inch sensor. Onderstaande afbeelding uit de tweet van Ice Universe maakt het verschil duidelijker.

Tweet van Ice Universe

Het belang van sensorgrootte

De sensorgrootte van een camera is een belangrijk aspect dat een indicatie geeft van de kwaliteit. Een grotere sensor maakt ruimte voor grotere pixels, en daarmee kan meer licht worden opgevangen en Huawei kan zo onzuiverheid door hoge iso-waarden beperken. Anderzijds verwachten we dat Samsung voor de Note 10 opnieuw met een 12 MP camera komt die dit keer een variabel diafragma heeft dat tussen drie openingen kan wisselen.

Conceptafbeeldingen van de telefoon

Een conceptafbeelding van de Mate 30 Pro

Naast de twee 40 MP camera's met grote sensor, verwachten we ook opnieuw de stevige telelens met 5x optische zoom uit de P30 Pro van Huawei. Ondanks de hoge verwachtingen die we hebben bij de camera van de telefoon, zou Huawei dit jaar weleens zijn dikste en zwaarste Mate-telefoon kunnen lanceren. Hoe die het zal opnemen tegen de Note zullen we pas eind dit jaar ontdekken, maar dat Huawei met stevige wapens in de tegenaanval zal gaan, blijkt uit dit nieuwe gerucht.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk