Huawei verwacht 20 miljoen Mate 30-series telefoons te verkopen

Huawei verwacht 20 miljoen Mate 30-series telefoons te verkopen
Donderdag introduceerde Huawei de Mate 30-serie, waaronder de Mate 30 en Mate 30 Pro. In een interview met Richard Yu, CEO van Huaweis Consumer Business Group, is naar buiten gekomen dat Huawei verwacht ‘20 miljoen Mate 30-series telefoons’ te kunnen verkopen.

Huawei Mate 30-series

Donderdagmiddag introduceerde Huawei een drietal telefoons: de Huawei Mate 30, de Mate 30 Pro en als laatste volgde er een Mate 30 RS Porsche Design-editie. Ten tijde van de onthulling volgde ook een bevestiging van de verhaallijn omtrent de software, zonder de Google Play Services. Door de ban in de VS, kan Google geen certificaat vrijgeven voor de Mate 30-series, waardoor het niet toegestaan is om de Play Store op de telefoons te plaatsen. Ondanks dat het, volgens ons onderzoek, mogelijk is om Google Apps te installeren, blijft het een behoorlijke klap voor de verkopen van de onderneming.

Beelden van de telefoon

de Huawei Mate 30-serie werd donderdagmiddag geïntroduceerd

Richard Yu, CEO van de Consumer Business Group, blijft echter positief omtrent de toekomst van de Chinese onderneming. Volgens Yu zijn de verkopen sinds mei behoorlijk de afgrond in gegaan, maar zou er inmiddels een stijgende lijn zichtbaar zijn. Daarbij geeft Yu aan dat hij verwacht meer dan 20 miljoen Mate 30-series telefoons te verkopen. Voornamelijk in China, waar het een groei verwacht: de Mate 30 zou immers de ‘meest competitieve’ 5G-vlaggenschip wereldwijd zijn. In andere markten wordt voorlopig een krimp verwacht, omdat Googles eigen ‘Play Services’ niet meegeleverd worden.

[readmore articles="202319,202310"]

Groei in China

Om de verwachte krimp buiten China op te vangen, heeft het bedrijf zich de afgelopen maanden in veel gevallen gericht op de Chinese markt. Door meer distributiepunten op te zetten, zou het in Q2 2019 een groei hebben gezien van 31 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Met de cijfers, zou Huawei inmiddels het grootste marktaandeel op de Chinese markt bezitten. Toch zet de CEO vrij hoog in, met 20 miljoen Mate 30-exemplaren. Naar eigen zeggen, heeft het namelijk 17 miljoen P30-exemplaren verkocht; daarnaast valt de Mate 20-serie nog iets lager uit, op 16 miljoen verkopen.

Beelden van de telefoon

Vooral de 5G-editie van de Mate 30-reeks zou goed moeten verkopen

[readmore articles="202309,202288"]

Opvallend is het algehele optimisme van de CEO, in het interview met Android Authority. Yu geeft in het interview aan, de Mate 30-series via verschillende providers te willen verkopen. Ook spreekt de CEO over een introductie in Europa: de serie zou vanaf volgende maand in China en Europa te koop zijn. Het Midden-oosten, en andere markten, volgen op een later moment. Yu heeft hoop in een einde van het handelsverbod van de VS. Als het verbod tot een einde komt, zou het de Mate 30-serie door middel van een update willen voorzien van de Play Store, al is het maar de vraag of dat ooit mogelijk zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties