Huawei Mate 20 Pro-beelden: Gebogen schermranden en kleine bezels

Huawei Mate 20 Pro-beelden: Gebogen schermranden en kleine bezels

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Elk merk die zijn smartphones ook verkoopt via fysieke winkels maakt dummy's. Dat zijn nauwelijks van echt te onderscheiden nep-smartphones die als display gebruikt kunnen worden. Een foto van een dummy is gelekt, en die geeft een aardig beeld van hoe de Huawei Mate 20 Pro eruit zal gaan zien.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei is  wereldwijd  Apple gepasseerd in het aantal verscheepte toestellen. Binnen een aantal jaar willen ze ook de positie van Samsung overnemen. Daarvoor zal elk model dat Huawei op de markt een schot in de roos moeten zijn. Dat geldt zeker voor de Mate-serie, een aantal jaar geleden nog een ondergeschoven kindje, maar sinds de Mate 10 Pro een geduchte concurrent voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note-serie.

Voor elk toestel dat in de winkels komt te liggen, worden dummy's gemaakt. Dat zijn plastic modellen die heel veel lijken op het echte toestel en die gebruikt worden om een telefoon aan klanten te tonen. Deze dummy's moeten al geproduceerd worden voordat het toestel gepresenteerd is. Op internet is nu een foto verschenen met een dummy van de Huawei Mate 20 Pro

[readmore articles="194608,194577,194529"]

Dummy Huawei Mate 20 Pro

Hoewel het op deze foto dus geen echt toestel betreft, kunnen we wel zien hoe de telefoon er in het 'echt' uit gaat zien. We zien zeer dunne randen aan alle zijden van het toestel, vooral de 'kin' is extreem smal. De randen aan de zijkant lijken extra dun door wat lijkt op gebogen schermranden, en dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien van Huawei. 

We weten ook al dat  de Huawei Mate 20 Pro een  19.5:9-verhouding zal hebben met een 1440 x 3120 pixelverhouding op het beeldscherm. In Nederland zullen we deze keer ook de Huawei Mate 20 kunnen kopen en die heeft een pixelverhouding van 1080 x 2240 met een 18,7:9-beeldschermverhouding. We zien ook dat de notch aan de bovenzijde veel breder is dan we eerder aannamen. Dat kan te maken hebben met een verbeterde gezichtsherkenning.

Ook denken we al te weten hoe de achterzijde van de Huawei Mate 20 Pro eruit zal zien. Op de Huawei P20 en P20 Pro werden de camera's nog aan de linkerzijde onder elkaar gezet. Als de gelekte foto's echt zijn, zullen we de drie camera's en de flits netjes in een vierkant op het midden van de achterzijde zien. 

[readmore articles="194261,193630"]

Camera aan de achterzijde HUawei Mate 20 Pro

Ook zien we op de foto geen vingerafdruksensor waardoor het zeker lijkt dat er aan de voorzijde van de Huawei Mate 20 Pro een vingerafdruksensor onder het scherm zal zitten. Verder is het ook zeker dat zowel de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro gebruik zullen maken van de nieuwe Kirin 980-chipset.

Beschikbaarheid

Of het bovenstaande allemaal klopt zullen we op 16 oktober in Londen gaan zien. Dan zal Huawei de Mate 20 en de Mate 20 Pro presenteren aan de aanwezige media. 

Bron: Pocketnow

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk