Aantal Huawei Mate 20 Pro-smartphones heeft last van screen bleeding

Aantal Huawei Mate 20 Pro-smartphones heeft last van screen bleeding

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Screen bleeding

De Huawei Mate 20 Pro is ongetwijfeld een van de meest complete vlaggenschepen van dit jaar. Hij heeft een krachtige 7nm-chipset, goede batterijprestaties, snelladen met een 40 watt oplader en draadloos laden, een razendsnelle gezichtsontgrendeling en een aantal interessante nieuwigheden zoals de vingerafdrukscanner onder het scherm. De telefoon deed het dan ook erg goed in onze review.

Toch blijkt de Mate 20 Pro nu een duidelijke achilleshiel te hebben. Verschillende gebruikers melden dat hun toestellen een opvallende groene tint vertonen op het scherm. Sommige panelen van het vlaggenschip vertonen een ernstige vorm van screen bleeding. Dat is een bekend probleem bij schermpanelen waarbij het scherm niet helemaal goed vastzit en er licht vrijkomt aan de zijkanten.

Screen bleeding Mate 20 Pro

Je ziet dat er licht vrijkomt aan de zijkanten van het scherm

Wachten op reactie

Voor sommige gebruikers is het probleem erger dan bij andere. Met een applicatie als DevCheck kan je nagaan wat voor scherm jouw toestel heeft, en de telefoons waarbij het probleem zich voordeed hadden een LG OLED-paneel (LG EA9151 or BOE R66451). Het is nog niet helemaal duidelijk wat precies de oorzaak is van de screen bleeding. Mogelijk is er een fout in het scherm of met de lijm die het scherm vasthoudt die los komt.

Het is ook nog niet duidelijk hoe ver het probleem is verspreid. Geen van onze review-toestellen vertonen dergelijke schermproblemen. Huawei UK heeft voorlopig een reactie gegeven, maar het gaat nog niet om een officiële verklaring van het bedrijf. Ze stelden dat als je het scherm vanuit verschillend oogpunten bekijkt er kleurvervormingen kunnen optreden omdat om een gebogen scherm gaat. Dat stelden wij ook vast, maar dat heeft niets te maken met het screen bleeding probleem. Het blijft dus nog wachten op een officiële verklaring van Huawei.

Huawei Mate 20 Pro

Via: XDA Developers

DevCheck Hardware and System Info

DevCheck Hardware and System Info

DevCheck System Info is een applicatie, zoals er veel meer van te vinden zijn in de Play Store. Je kan hiermee allerlei hardware en sensoren op je smartphone of tabl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk