'Huawei Mate 20 Pro krijgt een 'aparte' plaatsing van de camera's'

'Huawei Mate 20 Pro krijgt een 'aparte' plaatsing van de camera's'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Tijdens de IFA zijn er wat foto's gemaakt van wat de Huawei Mate 20 Pro moet zijn. Hoewel het toestel onherkenbaar was ingepakt, laat het wel een aparte camera set-up zien.

Huawei Mate 20 Pro

Tijdens een van de mediameetings die Huawei tijdens de IFA had georganiseerd heeft de Spaanse website Teknofilo.com de Huawei Mate 20 Pro gespot. Een van de medewerkers had het toestel in zijn hand waarbij de aparte camera set-up aan de achterzijde zichtbaar was. 

Huawei Mate 20 Pro lek

Op de bovenstaande foto zien we een zeer goed ingepakt toestel en dat heeft een reden. Wanneer er een nieuw model ontwikkeld wordt dan moet deze ook getest worden in het dagelijks gebruik. Daarvoor wordt de smartphone in een dikke en lelijke case (vaak lunchbox genoemd) verpakt. Deze 'verpakking' is alleen met speciaal gereedschap (of veel geweld) te verwijderen. Dit doet men om zoveel mogelijk uiterlijke karakteristieken van het model te verhullen. Dat lukt niet met de camera want anders kun je geen foto's maken.

[readmore articles="194503,194512"]

De bovenstaande foto laat zien dat Huawei voor de Huawei Mate 20 Pro voor een andere plaatsing van de camera's kiest. Op de Huawei P20 Pro werd de triple camera geïntroduceerd en deze werden onder elkaar aan de linkerzijde van het toestel geplaatst. Voor de Huawei Mate 20 Pro heeft men blijkbaar besloten deze op een andere wijze op het toestel te plaatsen.

Camera aan de achterzijde HUawei Mate 20 Pro

We zien aan de achterzijde een vierkant waarin de drie camera's en de flits zijn gepositioneerd. Waarom men na een model weer kiest voor een andere manier om de camera's op de achterzijde te plaatsen laat zich raden. Het brengt het ontwerp wel meer in balans maar in hoeverre dit technische gevolgen heeft weten we (nog) niet. We weten zeker dat het hier om de Mate 20 Pro gaat omdat eerder al is gelekt dat de Huawei Mate 20 Pro een vingerafdruksensor onder het scherm heeft en de Mate 20 een 'gewone' vingerafdruksensor aan de achterzijde. Op de foto zien we geen uitsparing voor de vingerafdruksensor dus nemen we aan dat dit de Huawei Mate 20 Pro is.

Beschikbaarheid

Tijdens de IFA heeft Huawei al bekend gemaakt dat de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro op 16 oktober in Londen aangekondigd zullen worden. Ook weten we dat deze toestellen op de nieuwe Kirin 980-chipset zullen draaien.

Bron: Pocketnow

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk