Camera Huawei Mate 20 Pro kan DxOMark-score van P20 Pro niet overtreffen

Camera Huawei Mate 20 Pro kan DxOMark-score van P20 Pro niet overtreffen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

DxOMark Huawei Mate 20 Pro

DxOMark is een bekende test die de foto- en videoprestaties van smartphonecamera's onder de loep neemt. Toestellen krijgen een totaalscore waarbij foto en video-capaciteiten tegen elkaar opwegen. Sinds zijn lancering vorig jaar staat het Huawei P20 Pro-vlaggenschip aan de top van de ranglijsten boven de Apple iPhone XS Max, de HTC U12+ en de Samsung Galaxy Note 9 die deze zomer nog op de tweede plaats stond.

Vergelijking DxOMark-score Mate 20 Pro en P20 Pro

De DxOMark-score van de Huawei Mate 20 Pro

Het lijkt erop dat P20 Pro nog iets langer van die eerste plaats zal mogen genieten, al mag het die nu delen met de Huawei Mate 20 Pro, het nieuwe Huawei-vlaggenschip. De Huawei P20 Pro heeft precies dezelfde DxOMark-score van 109 punten gekregen. Beide toestellen scoorden 114 punten op de fototest en de P20 Pro scoorde met 98 punten nog een puntje meer voor video, maar het totaal werd voor beide telefoons 109 punten.

Vergelijking DxOMark-score Mate 20 Pro en P20 ProDe DxOMark-score van de Huawei P20 Pro

Nadeel van DxOMark

Ook in mijn review was ik erg onder de indruk van de camera van de Mate 20 Pro, en meer bepaald door combinatie van de drie cameralenzen. De Mate 20 Pro heeft een set-up die bestaat uit een 40 megapixel hoofdlens met een diafragma van f/1.8, een 20 MP groothoeklens en een 8 megapixel telefotolens die 3 x optische zoom toelaat. Het verschil tussen de lenzen van de twee telefoons zit hem voornamelijk in de toepassing van de groothoeklens die bij de P20 Pro ontbreekt en in de plaats een monochrome sensor heeft.

Toch moet je scores in DxOMark-scores altijd in hun context bekijken, omdat toestellen enkel goede resultaten behalen op basis van de specifieke factoren die in de test zijn opgenomen. Sommige camera's kunnen misschien heel sterk zijn op gebieden die niet in de test zijn opgenomen. Een voorbeeld is de groothoeklens van de Mate 20 Pro die in DxOMark momenteel geen voordeel oplevert ten opzichte van de concurrentie. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor softwarematige camerafuncties van de Pixel 3. Dat terwijl die laatste telefoon er anderzijds wel op wordt afgerekend dat hij niet over een telefotolens beschikt.

Huawei Mate 20 Pro

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk