Huawei Mate 20 Pro vindt Zack met zijn buigtest niet zo leuk

Huawei Mate 20 Pro vindt Zack met zijn buigtest niet zo leuk

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 20 Pro marteltest

Dat de Huawei Mate 20 Pro een uitstekende smartphone met heel veel features is, dat staat buiten kijf. Je betaalt hier dan wel flink voor, namelijk 999 euro. Je krijgt hier wel drie camera's aan de achterkant voor terug, geavanceerde gezichtsherkenning, een vingerafdrukscanner onder het scherm, een AMOLED-scherm, een sterke accuduur en je kan zelfs andere apparaten draadloos opladen met dit toestel. Aan features absoluut geen gebrek, zoals je ook in onze review kan lezen.

JerryRigEverything, een YouTube-kanaal, is hier echter niet geïnteresseerd in. Hij test smartphones namelijk op duurzaamheid. Dit doet hij altijd op dezelfde manier, met wisselende resultaten. Zo kwamen al eerder de Huawei Mate 10 Pro, de OnePlus 6, Vivo Nex S en de OPPO Find X voorbij. In de video's wordt andere op krasbestendigheid getest, zowel aan de voor-als achterzijde. Vooral de achterkant van de Mate 20 Pro valt hierbij op: hier is namelijk met een zakmes geen kras op te krijgen. Ook maakt de achterzijde een grappig geluidje als je erover wrijft, een soort dj-tafel lijkt het wel! Dat vind Zack wel grappig. Je kunt het filmpje hierboven in zijn geheel bekijken.

Zack laat verder zien dat de voorkant even krasbestendig is als andere smartphones, en de zijkanten echt van metaal zijn. De camera is daarnaast bestendig tegen een zakmes. Tot zover niet veel aan de hand, tot de buigtest aan de beurt komt. Hierbij gaat Zack met zijn handen de telefoon zo hard mogelijk buigen. Heel veel smartphones doorstaan deze test, maar de Mate 20 Pro heeft hier aanzienlijk meer moeite mee, zoals je rond 3.45 minuut van het filmpje kan zien. Het scherm van de Mate 20 Pro barst namelijk in zijn geheel bij de eerste buigpoging. Als er van de andere kant wordt gebogen zie dat het toestel stevig genoeg is om deze krachten te weerstaan en niet in in tweeën wordt geknakt.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

Als mogelijk verklaring gelden de gebogen schermranden. Door de krastest was het gebogen scherm van de Mate 20 Pro zodanig verzwakt dat het scherm brak. Samsung-smartphones hadden hier in het verleden geen last van met soortgelijke gebogen schermen. Ook de Mate 10 Pro van vorig jaar doorstond de buigtest maar dit is omdat dit toestel nog een vlak scherm had. Qua stevigheid heeft Huawei hier nog net niet het niveau van Samsung.

De telefoon functioneert gelukkig wel nog, op de vingerafdrukscanner in het scherm na. Hiermee heeft de telefoon niet de test compleet gefaald zoals de OPPO Find X, Nextbit Robin, Nexus 6P, HTC One M9 en HTC U11 die wel compleet kapot gingen. Het is overigens goed om op te merken dat de buigtest niet de realiteit van dagelijks gebruik weergeeft: het filmpje laat alleen maar de onderlinge stevigheid van smartphones zien. En deze gloednieuwe Mate 20 Pro? Die is niet meer zo nieuw als 6 minuten geleden...

Bron: YouTube

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk