Huawei Nederland: uitrol Android 10 voor de Huawei Mate 20 Pro is nog niet begonnen

Huawei Nederland: uitrol Android 10 voor de Huawei Mate 20 Pro is nog niet begonnen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 20 Pro Android 10

Vorige week schreven een aantal websites over de start van de uitrol van Android 10 voor de Huawei Mate 20 Pro. We stelden onze vraagtekens hierbij aangezien het Android 10-bètaprogramma alleen nog voor de Huawei P30 en P30 Pro beschikbaar is. Het bètaprogramma voor de Mate 20 Pro moet hier nog starten.

Androidworld vroeg derhalve aan Huawei Nederland of dit daadwerkelijk de uitrol van de definitieve versie van Android 10 betrof, zoals de websites suggereerden. Huawei Nederland heeft nu aan Androidworld laten weten dat dit niet de uitrol van de definitieve versie van Android 10 is. De betreffende reviewexemplaren van de Huawei Mate 20 Pro hebben per abuis interne test-software ontvangen.

Deze interne test-software bevat EMUI 10, Huawei's softwareschil gebaseerd op Android 10 en is bestemd voor interne testdoeleinden. Volgens Huawei Nederland zal de Mate 20 Pro binnenkort toegevoegd worden aan het bètaprogramma. Pas nadat dit programma met succes afgerond is, zal de uiteindelijke versie naar de consument gebracht worden.

Huawei Mate 20 Pro

EMUI 10 - Android 10

Op 12 augustus kondigde Huawei zijn nieuwste versie van EMUI aan, EMUI 10. Deze softwareschil is gebaseerd op Android 10. EMUI 10 heeft onder andere een systeembrede donkere modus gekregen waarbij het ook mogelijk is om apps die geen donker thema hebben, alsnog een donkere tint te geven door de kleuren te inverteren. Huawei heeft ook de instellingen aangepast in zijn nieuwe softwareversie. Instellingen die samen horen, worden gegroepeerd zodat je een duidelijker overzicht krijgt. Alles over de nieuwe mogelijkheden in EMUI 10 lees je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk