'Aantal Huawei Mate 20 Pro telefoons ontvangt Android 10'

'Aantal Huawei Mate 20 Pro telefoons ontvangt Android 10'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

EMUI 10 - Android 10

Op 12 augustus kondigde Huawei zijn nieuwste versie van EMUI aan, EMUI 10. Deze softwareschil is gebaseerd op Android 10. EMUI 10 heeft onder andere een systeembrede donkere modus gekregen waarbij het ook mogelijk is om apps die geen donker thema hebben, alsnog een donkere tint te geven door de kleuren te inverteren. Huawei heeft ook de instellingen aangepast in zijn nieuwe softwareversie. Instellingen die samen horen, worden gegroepeerd zodat je een duidelijker overzicht krijgt. Alles over de nieuwe mogelijkheden in EMUI 10 lees je hier.

Volgens een aantal websites wordt de Huawei Mate 20 Pro nu voorzien van Android 10.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro Android 10

Het Android 10-bètaprogramma voor de Huawei P30 en P30 Pro is in september van start gegaan. Je zou denken dat deze telefoons dan de Android 10-update als eerste zou krijgen. Toch heeft één lezer van DroidApp een update met daarin Android 10 op zijn Huawei Mate 20 Pro binnengekregen. Daarnaast is er een redactielid van DutchCowboys die Android 10 op zijn Mate 20 Pro heeft ontvangen. Dit betreft overigens wel een reviewtelefoon. Deze telefoons kunnen op speciale review-software draaien en deze komt dan niet overeen met de software op telefoons die in de winkels liggen.

Er zijn in Nederland nu dus, voor zover wij weten, twee Mate 20 Pro-telefoons die Android 10 ontvangen. Op de Androidworld-redactie heeft geen van de vier Mate 20 Pro-telefoons een update ontvangen. We kunnen dus nog niet uitgaan van een definitieve uitrol van Android 10 voor de Mate 20 Pro omdat het nieuws één vermoedelijk reguliere telefoon en één reviewexemplaar betreft. Daarnaast heeft Huawei Nederland de uitrol nog niet bevestigd. We staan momenteel in contact met Huawei Nederland en zullen dit artikel aanpassen zodra we meer weten.

Krijg jij de update op je Mate 20 Pro binnen? Dan horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk